Wargaming Evening - Rohan vs Uruk-hai

Απόγευμα Τρίτης και ο Σπύρος Γιαννακόπουλος μας συστήνει στον μαγικό κόσμο του Middle-earth Strategy Battle Game. Στήνει τους Uruk-hai και απέναντι του ο Γώγος Μεσημέρης θα μάθει το παιχνίδι από τις.. σέλες των Rohan!

Αν είσαι fan του κόσμου της Μέσης Γης και του Tolkien αυτό το παιχνίδι είναι για σένα. Από τη στιγμή που ο Σπύρος Γιαννακόπουλος άνοιξε τη βαλίτσα με τις μινιατούρες του, μας πλημμύρισε μία όμορφη νοσταλγία. Το παιχνίδι "πατάει" πιστά στις ταινίες, που φυσικά αντιγράφουν τα βιβλία όσο καλύτερα γίνεται, οπότε βλέποντας ήρωες αλλά και απλούς στρατιώτες μπαίνεις αμέσως στο κλίμα. To μόνο που έμενε ήταν να παίξουμε.

  

 

O Γώγος Μεσημέρης προσφέρθηκε να πάρει τους Rohan και μετά από ένα σύντομη και περιεκτική παρουσίαση του παιχνιδιού από τον Σπύρο ξεκινήσαμε! Τον ρόλο των "κακών" Uruk-hai πήρε αναγκαστικά ο host του παιχνιδιού. Το παιχνίδι είναι πολύ απλό. Χωρίζεται σε γύρους στους οποίους οι παίκτες παίζουν εναλλάξ τρεις επιμέρους φάσεις: movement & charge, shooting και close combat. 

Υπάρχουν σενάρια στα οποία περιγράφεται ο τρόπος που κερδίζονται οι πόντοι νίκης, και το παιχνίδι τελειώνει ρίχνοντας ένα ζάρι όταν ένας από τους δύο στρατούς "σπάσει" στο πεδίο της μάχης, το οποίο σημαίνει πως έχουν μείνει τα μισά ή λιγότερα μοντέλα από τα αρχικά συνήθως. Όποιος έχει παίξει κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν δεν θα δυσκολευτεί καθόλου να προσαρμοστεί, ενώ ένας νέος παίκτης μπαίνει πολύ πιο εύκολα στη λογική του σε σχέση με άλλα παιχνίδια του χώρου.

Το κοινό μαζεύτηκε και δίψαγε για αίμα. Μετά τις απαραίτητες κρυφές σημειώσεις που πήραν οι παίκτες και τα αρχικά ζάρια που κύλισαν το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Σπύρο να οδηγεί τους Uruk-hai μέσα από το δάσος, πάνω στους καβαλάρηδες του Rohan.  

 

Aν και νέος στο παιχνίδι, ο Γώγος χάρη στην εμπειρία του σε Warhammer και Warhammer 40k έπιασε αμέσως το νόημα του στρατού του. Οι αλογατάρηδες έχουν ένα τρομερό πλεονέκτημα: μπορούν και κινούνται αρκετά γρήγορα ενώ τα τόξα τους έχουν πολύ μεγάλη ακτίνα βολής. Έτσι, στους πρώτους γύρους κατάφερε να σκοτώσει αρκετά orks πριν οι επικίνδυνοι σε μάχη σώμα με σώμα Uruk-hai πέσουν με λύσσα επάνω του.

Πραγματικά δεν είχε άδικο ο Γώγος. Όταν οι Uruk-hai κατάφεραν να πέσουν πάνω στα άλογα, η ζημιά που τους έκαναν ήταν εντυπωσιακή! Πρώτη η Eowyn άφησε το πεδίο της μάχης και έπειτα ο Eomer βρέθηκε απελπιστικά μόνος στο κέντρο του τραπεζιού. Οι Uruk-hai με τον Lurtz έδειχναν ασταμάτητοι, πετσοκόβοντας τους foot soldiers των Rohan.

via GIPHY

 

Ο τρίτος ήρωας όμως του Γώγου δεν είχε πει ακόμη την τελευταία του λέξη! Ο Grimbolt, που μέχρι εκείνη την στιγμή δεν είχε κάνει τίποτα απολύτως, αφού πρώτα έκανε ζέσταμα σκοτώνοντας έναν κομπάρσο, με περίσσιο θάρρος και σιγουριά κέρδισε τον τεράστιο Uruk-hai σε μάχη σώμα με σώμα. Η ηρωική αυτή πράξη, σε συνδυασμό με τον Eomer που κράταγε το κέντρο μόνος του έδωσαν στους Rohan τη νίκη με τελικό σκορ 10-4.

 

Ραντεβού την επόμενη Τρίτη στις 6 το απόγευμα. Αν σου άρεσε η ιδέα να μάθεις το παιχνίδι, θα χαρούμε πολύ να σε γνωρίσουμε. Όσον αφορά τις μινιατούρες μη σκας, θα έχουμε φροντίσει να υπάρχει στρατός για να δοκιμάσεις κι εσύ την τύχη και στρατηγική σου!

Όλες οι φωτογραφίες της μάχης εδώ.