Νέο λογισμικό για το Organized Play

Σύμφωνα με τον Bill Stark, product manager της WotC, μέσα στο έτος ο Wizards Event Reporter (WER) πρόκειται να αλλάξει και μάλιστα δραματικά. Η αλήθεια είναι πως το συγκεκριμένο εργαλείο είναι απαράλλαχτο από την πρώτη του έκδοση, αλλά και ο τρόπος που διεξάγονται τα τουρνουά είναι ο ίδιος από τότε που το Magic έγινε "επαγγελματικό". 

Για παράδειγμα τα pairings. Σε ένα κατάστημα, υπάρχει ένας ταλαίπωρος που προσπαθεί να ακουστεί πάνω από το πλήθος ώστε να ανακοινώσει ποιος παίζει με ποιον. Ή σε μεγάλα events, τοιχοκολλούνται οι λίστες με τα ονόματα και ποδοπατιούνται οι παίκτες για να δουν σε ποιο τραπέζι κάθονται. Αυτό στο μέλλον θα γίνεται κάπως έτσι:

 

Ναι, καλά είδες. Θα έρχεται ειδοποίηση στο κινητό σου που θα σου λέει τα pairings! Εντάξει το πρόγραμμα είναι ακόμη πιλοτικό, αλλά κάπως έτσι το επεξεργάζονται στο κεφάλι τους. Η δεύτερη καινοτομία που σκέφτονται είναι αυτή:

 

Με αυτόν τον τρόπο δηλαδή, θα παρακάμπτεται η δουλειά του καταστήματος; Το σίγουρο είναι πως πρέπει να λύσουν πολλά προβλήματα που θα προκύψουν με το πιο προφανές ότι δεν έχουν όλοι smartphones. Φυσικά εκτός από τα pairings και τα αποτελέσματα των παιχνιδιών, οι παίκτες θα μπορούν να βλέπουν και τα standings σε πραγματικό χρόνο.

 

Όλα αυτά, όπως είπαμε, είναι υπό σκέψη κι ανάπτυξη. Αλήθεια, τι γνώμη έχεις για το θέμα; Εμάς πάντως μας ενθουσίασε γιατί θα μας σώζει πολύτιμο χρόνο τον οποίο θα μπορούμε να αφιερώνουμε στην ουσία των events: το παιχνίδι!