Το Φορματ Αλλάζει…Γρήγορα

https://i3.wp.com/supremewill.com/wp-content/uploads/2019/06/to-format-allazei-grigora.jpg

Μαγευτικές εβδομάδες περάσαν από το τελευταίο άρθρο μου και λέω μαγευτικές γιατί έπαιζα Magic, προφανώς! Αυτή την εβδομάδα θα μιλήσουμε για το πιο γρήγορα μεταβαλλόμενο Standard που έχει υπάρξει εδώ και πολλά χρόνια, σύμφωνα με μαρτυρίες άλλων παικτών με μεγαλύτερη εμπειρία από εμένα. Ας μην μακρυγορώ όμως! 

Standard Talk: Mythic Invitational 2019

Στο τέλος του Μαρτίου η Wizards of the Coast διοργάνωσε ένα τεράστιο event, το πρώτο Mythic Invitational. Πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια του PAX East και μοίραζε συνολικά ένα εκατομμύριο δολάρια σε όλους τους συμμετέχοντες. Πιο συγκεκριμένα:

Θέση

Χρηματικό Έπαθλο

1ος

$250,000

2ος

$125,000

3ος

$70,000

4ος

$45,000

5ος - 16ος

$12,500

17ος - 64ος

$7,500


Το τουρνουά είχε format Duo Standard. Τι είναι αυτό; Το Duo Standard είναι ένα format το όποιο μέχρι τώρα έχει εφαρμοστεί μόνο στο Magic Arena. Οι παίκτες δηλώνουν 2 Decks συνολικά, τα όποια μπορεί να είναι:

- Δύο διαφορετικά εντελώς Deck

- Δύο Deck με ίδια αρχέτυπα αλλά διαφορετικές κάρτες στο κάθε ένα

- Ή δύο ίδια ακριβώς deck.

Την πρώτη θέση και τα $250.000 κατέκτησε ο Ιταλός παίκτης Andrea Mengucci παίζοντας Esper Control και Mono-White Aggro, ενώ βρέθηκε αντιμέτωπος στον τελικό με τον Piotr Glogowski που έπαιξε Mono-Red Aggro και Mono-Blue Tempo (το μοναδικό Mono-Blue Tempo σε όλο το τουρνουά).

Standard Talk: Τρία Decks που πρέπει να δοκιμάσετε

Καλησπέρα σε όλους σας, μετά από σχεδόν ένα μήνα αποχής από την «ενεργό δράση της αρθρογραφίας» αποφάσισα να επιστρέψω και αυτή τη φορά θα εξετάσουμε 3 decks που πρέπει να δοκιμάσετε πριν πάμε στην επόμενη έκδοση.

Δεν πιστεύω ότι υπάρχει απόλυτα κάποιο deck που να είναι «σπασμένο» αυτήν τη στιγμή αλλά για δεύτερη φορά (η πρώτη ήταν με τη Guilds of Ravnica) η Wizards of the Coast κατάφερε να βγάλει ένα κάρο καλές κάρτες χωρίς να σπάσει το format.

Sultai Midrange Deck Review

Sultai Midrange - Hydroid Krasis

Θυμάμαι όταν ξεκίνησα το Magic, το Golgari ήταν αρκετά δυνατό· θεωρούνταν μάλιστα Tier 1 και λεγόταν Golgari Snake. Η στρατηγική ήταν αρκετά απλή. Κατέβαζες δεύτερο γύρο Winding Constrictor και μετά έπαιζες ένα μάτσο πράγματα που λειτουργούσαν πολύ καλά με το φίδι. Φυσικά αυτό δούλευε λόγω της Walking Ballista, της Nissa, Voice of Zendikar που φούσκωνε όλο το παρεάκι και του Verdurous Gearhulk, που μαζί με τον Constrictor έβαζαν power στο πεδίο. Αν είχατε παίξει με αυτό το deck θα ξέρατε ότι η δύναμή του ήταν απίστευτη. Αλλά τι σχέση έχει αυτό με το Sultai; Ειλικρινά, καμία απολύτως, πέρα από το γεγονός ότι το μαύρο-πράσινο είναι ένας πολύ δυνατός συνδυασμός, κυρίως γιατί προσφέρει δύο πολύ σημαντικά στοιχεία: Removal και Power. Βάλτε και λίγο μπλε για over-the-top sideboard και έχεις απίστευτη δύναμη στα χέρια σου.

Esper Midrange Deck Review

Ελπίζω να περάσατε καλά αυτή την εβδομάδα, αν κάνετε Draft, καλά ντραφταρίσματα, αν έχετε μπει με τα μπούνια στο Standard τότε αυτό το άρθρο είναι για εσάς! Αυτή τη φορά εξετάζουμε ένα πολλά υποσχόμενο deck, το οποίο ήρθε στην επιφάνεια με την Ravnica Allegiance. Αφήνουμε ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι απλά ένα «Trend» της πρώτης εβδομάδας, αλλά ακόμα και έτσι να είναι δείχνει αρκετά ενδιαφέρον και όσο έπαιξα και παίζω είναι ένα δυνατό deck με αρκετές απαντήσεις για ένα μεγάλο ποσοστό του meta.