Μαγικά Νέα: Throne of Eldraine Spoilers

 

https://i3.wp.com/supremewill.com/wp-content/uploads/2019/09/throne-of-eldraine-spoilers-supremewill.jpg

Πάνε ήδη τρεις μέρες από τα πρώτα spoilers της Throne of Eldraine και εγώ δηλώνω διχασμένος, άλλα όχι για τον λόγο που φαντάζεστε! Κάθε φορά την περίοδο των spoilers — από τη μια θέλω να τελειώσει το Σαββατοκύριακο για να δω περισσότερα χαρτάκια, από την άλλη η Δευτέρα σημαίνει: πίσω στην δουλειά!

Embereth Shieldbreaker supremewill.com | Artwork by: Randy Vargas

 

 

Πέρα από την πλάκα όμως δεν βρίσκω την ώρα να μπούμε όλο και πιο μέσα στον υπέροχο κόσμο που φαίνεται να έχει «χτίσει» η Wizards of the Coast με την επίσκεψη μας στo σύμπαν της Eldraine — ένα σύμπαν όπου άπ’ ότι φαίνεται υπάρχει μια χρόνια διαμάχη μεταξύ των πέντε κομητειών του βασιλείου (The Five Courts of the Realm) — διοικούμενοι από τον βασιλιά ή την βασίλισσα — και του Βασιλείου της Φύσης (The Wilds) επίσης μάλλον θα σηκώσουν αντάρτικο και τα κουλουράκια, η τουλάχιστον αυτό έχουν αφήσει να εννοηθεί από τα λίγα που ξέρουμε ακόμα και από το trailer της έκδοσης που απεικονίζει εκτός από τα υπέροχα κουλουράκια, τον Garruk να παλεύει και να διαλύει ένα κάρο στρατιώτες στην κουζίνα κάποιου κάστρου.

 

Μαγικά Νέα: Modern Bans and Lootings

 

https://i3.wp.com/supremewill.com/wp-content/uploads/2019/08/stoneforge-mystic-supremewill.com-featured-image.jpg

Όταν ακούω για Bans στο Magic τις περισσότερες φορές έχω αυτή την αίσθηση ότι αποδόθηκε δικαιοσύνη, για κάποιο λόγο. Στην περίπτωση αυτής της εβδομάδας όχι μόνο αποδόθηκε δικαιοσύνη αλλά διορθώθηκε και ένα τεράστιο λάθος που επισκίαζε το Modern τους τελευταίους μήνες — από τον καιρό που βγήκε η Modern Horizons.

Standard:
 Rampaging Ferocidon is unbanned.

Modern:
 Hogaak, Arisen Necropolis banned.
 Faithless Looting is banned.
 Stoneforge Mystic is unbanned.

Vintage:
 Karn, the Great Creator is restricted.
 Mystic Forge is restricted.
 Mental Misstep is restricted.
 Golgari Grave-Troll is restricted.
 Fastbond is unrestricted.

 

 

H Hoga-παγόρευση

 

Η Wizards of the Coast είχε πει ότι η συγκεκριμένη έκδοση θα αλλάξει τα πράγματα για το Modern, αλλά μάλλον ξέχασε να μας πει ότι θα το διαλύσει κιόλας. Ο  Hogaak, Arisen Necropolis αποτέλεσε μια από τις πιο πιεστικές κάρτες για το meta του format, καθώς έπρεπε οι παίκτες — βασισμένοι στα μεγάλα ποσοστά προσέλευσης του deck σε μεγάλα τουρνουά — να «εφεύρουν» τρόπους να αντιμετωπίσουν το καταπιεστικό αυτό deck, στο κεντρικό σώμα του deck τους.

Mono Green Stompy Deck Review

 

https://i3.wp.com/supremewill.com/wp-content/uploads/2019/08/mono-green-stompy-deckreview.jpg

Ήρθε λοιπόν το καλοκαίρι που λέτε — και φεύγει σιγά σιγά — για όσους κάνατε τα μπανάκια σας ελπίζω να περάσατε όμορφα, για όσους πάλι όχι, δεν σας κατηγορώ δεν είμαι και πολύ της παραλίας. Πήγα όμως διακοπές στην πανέμορφη Κέρκυρα, εκεί σπούδαζα, εκεί έμαθα και Magic.

Έπαιξα στο Digital Fantasy Modern με το παλιό — αλλά δίκαιο — Rock (Golgari Midrange) και Standard με το Bant Ramp με το όποιο έλουσα άπειρα. Δεν είναι αυτός ο λόγος που γράφω όμως, θα ήθελα να μιλήσω επί της ουσίας, δηλαδή για το Standard και το Mono Green Stompy θα δοκιμάσω για τις επόμενες εβδομάδες.

Το Φορματ Αλλάζει…Γρήγορα

https://i3.wp.com/supremewill.com/wp-content/uploads/2019/06/to-format-allazei-grigora.jpg

Μαγευτικές εβδομάδες περάσαν από το τελευταίο άρθρο μου και λέω μαγευτικές γιατί έπαιζα Magic, προφανώς! Αυτή την εβδομάδα θα μιλήσουμε για το πιο γρήγορα μεταβαλλόμενο Standard που έχει υπάρξει εδώ και πολλά χρόνια, σύμφωνα με μαρτυρίες άλλων παικτών με μεγαλύτερη εμπειρία από εμένα. Ας μην μακρυγορώ όμως! 

Standard Talk: Mythic Invitational 2019

Στο τέλος του Μαρτίου η Wizards of the Coast διοργάνωσε ένα τεράστιο event, το πρώτο Mythic Invitational. Πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια του PAX East και μοίραζε συνολικά ένα εκατομμύριο δολάρια σε όλους τους συμμετέχοντες. Πιο συγκεκριμένα:

Θέση

Χρηματικό Έπαθλο

1ος

$250,000

2ος

$125,000

3ος

$70,000

4ος

$45,000

5ος - 16ος

$12,500

17ος - 64ος

$7,500


Το τουρνουά είχε format Duo Standard. Τι είναι αυτό; Το Duo Standard είναι ένα format το όποιο μέχρι τώρα έχει εφαρμοστεί μόνο στο Magic Arena. Οι παίκτες δηλώνουν 2 Decks συνολικά, τα όποια μπορεί να είναι:

- Δύο διαφορετικά εντελώς Deck

- Δύο Deck με ίδια αρχέτυπα αλλά διαφορετικές κάρτες στο κάθε ένα

- Ή δύο ίδια ακριβώς deck.

Την πρώτη θέση και τα $250.000 κατέκτησε ο Ιταλός παίκτης Andrea Mengucci παίζοντας Esper Control και Mono-White Aggro, ενώ βρέθηκε αντιμέτωπος στον τελικό με τον Piotr Glogowski που έπαιξε Mono-Red Aggro και Mono-Blue Tempo (το μοναδικό Mono-Blue Tempo σε όλο το τουρνουά).