5 κάρτες που πρέπει να δουν play στην Ravnica Allegiance

Καλησπέρα, καλή εβδομάδα και συγνώμη για την καθυστέρηση. Ξεκινώντας θα ήθελα να πω κάτι που δεν έχει σχέση με το άρθρο. Απ’ ότι φαίνεται το blog ενδιαφέρει αρκετό κόσμο και υπάρχει αυτή η ανάγκη που προέβλεψα πριν από μερικούς μήνες. Επίσης με χαροποιεί το γεγονός ότι με πλησίασαν φίλοι για να μου πουν ότι τους αρέσει η ιδέα και να με ενθαρρύνουν να την συνεχίσω. Η αλήθεια είναι δεν χρειάζεται πολύ προσπάθεια, αφού είμαι λάτρης του παιχνιδιού και του όλου τελετουργικού όπως την χαρακτηριστική κουβέντα μετά από ένα «εξαντλητικό» FNM. Θα ήθελα λοιπόν να σας ευχαριστήσω για την υποστήριξη που λαμβάνω και θα συνεχίσω να παρέχω περιεχόμενο που βρίσκω ενδιαφέρον. Επίσης θα ήθελα να ενθαρρύνω τη συμμετοχή σας σε αυτό, δηλαδή, εάν έχετε κάποια ιδέα, μπορείτε να τη στείλετε ή σε μήνυμα στο Facebook Page μας, ή σαν comment σε ένα από τα άρθρα εδώ στην σελίδα μας.

Αααχ… Πόσο ωραίο είναι το Standard? Εμένα μου αρέσει πάρα πολύ. Γιατί; Μα είμαστε οι δοκιμαστές του παιχνιδιού σε πρώτη φάση. Πολλές φορές όταν μια κάρτα αποδεικνύει τη δύναμη της στο Standard και έχει και το σωστό Mana Cost τότε συχνά την βλέπουμε να περνάει στα αθάνατα format (Modern, Legacy κ.ο.κ). Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Walking Ballista, η όποια έχει τρομερό Power Level, και αν ήταν «σπασμένη» στο Standard φανταστείτε τι κάνει στο Modern. Ήδη είναι βασική κάρτα σε 2 από τα πιο δυνατά deck, το Tron και το Affinity Hard Scales. Επίσης το Standard είναι ένας καλός λόγος να μαζέψει κανείς κάρτες για την συλλογή του, τέλος πάντων ας μην σας ζαλίζω, πάμε στο ψητό.

Αυτή την εβδομάδα θα κοιτάξουμε πέντε κάρτες, οι όποιες έχουν την δυνατότητα να δουν play στα ερχόμενα sets και κυρίως, στην Ravnica Allegiance. Γιατί αν ήταν να συζητήσουμε για κάρτες που μπορεί να παίξουν και στα επόμενα σετ, υπάρχουν αρκετά δυνατά πράγματα αυτή την στιγμή τυπωμένα από την Ixalan μέχρι και την Guilds of Ravnica.

1. Sarkhan's Unsealing

sarkhans-unsealing

Πρόκειται για μια αρκετά δυνατή κάρτα στα 4 mana, η όποια είναι ξεκάθαρα beatdown ακόμα και εναντίον Control. Ο λόγος που το λέω αυτό είναι μια μικρή φράση που αναγράφετε στην κάρτα «Whenever you Cast». Αυτή η φράση, συν το γεγονός ότι είναι enchantment και φεύγει δύσκολα από το πεδίο, είναι οι αιτίες που κάνουν αυτήν την κάρτα τόσο δυνατή. Γιατί όμως πιστεύω ότι θα δει play; Θα σας πω μια λέξη: Gruul. Τα κτήνη που θα φέρει η επόμενη έκδοση σε συνδυασμό με τα ήδη υπάρχοντα θα είναι μια συνταγή για καταστροφή, χωρίς να θέλω να επηρεάσω την γνώμη σας, θα σας πρότεινα να πάρετε μια τετράδα και αν δεν παίξει χάσατε μόνο 2 ευρώ.

2. Risk Factor

risk-factor

Γενικά νομίζω ότι η συγκεκριμένη κάρτα έχει αποδείξει την δύναμη της, με το γεγονός ότι βρίσκεται στα 3 mana, είναι Instant και έχει Jump-Start (μπορείς να πετάξεις μια κάρτα από το χέρι σου, να πληρώσεις το κόστος της κάρτας και να την παίξεις από το νεκροταφείο, αν το κάνεις αυτό τότε η κάρτα βγαίνει εκτός παιχνιδιού). Aυτό την κάνει πραγματικό πρόβλημα για όποιον παίζει εναντίον της, κατά κύριο λόγο γιατί η κάρτα είναι πολύ δυνατή σε κάποιο Burn Deck, καθώς προσφέρει είτε καθαρό advantage, είτε damage που είναι και ο στόχος του burn στην τελική. Tη βλέπουμε ήδη εξάλλου σε λειτουργία με τα Rakdos Burn που τριγυρνάνε, φυσικά ελπίζουμε με τις κάρτες που θα φέρει στο Rakdos η καινούργια έκδοση, να δούμε ένα διχρωματικό καψίδι χωρίς έλεος.

3. Nullhide Ferox

nullhide-ferox.jpg

Ο Nullhide είναι ένα τέρας που είναι αρκετά δύσκολο να το διώξεις από το πεδίο και έχει αρκετό power για να μείνει τόση ώρα εντός παιχνιδιού, ώστε να κάνει αρκετή «ζημιά». Δυστυχώς δεν είδε πολύ play σε αυτή την έκδοση, αλλά ενδέχεται να τον δούμε να παίζει με τον ερχομό του Gruul και τις καινούργιες κάρτες που μπορεί να φέρει η Ravnica Allegiance. Ας μιλήσουμε όμως για την κάρτα καθαυτού. Καταρχάς πρόκειται για μια κάρτα που διαλύει στρατηγικές Discard, όπως για παράδειγμα την Enter the Battlefield ιδιότητα του Nicol Bolas, the Ravager // Nicol Bolas, the Arisen ή κάρτες όπως το Disinformation Campaign και The Eldest Reborn, που δίνουν την επιλογή στον παίκτη να διαλέξει τι να κάνει Discard, γιατί αντί να το πετάξεις στα «σκουπίδια» το βάζεις στο Battlefield. Από την άλλη είναι ένα 6/6 «κτήνος» στα 4 mana, πράγμα που το κάνει πολύ δυνατό και δύσκολο να το καταστρέψεις με απλό block. Ναι μας λείπει το trample, αλλά δεν είναι και το τέλος του κόσμου, γιατί έχουμε άλλα πράγματα στο ίδιο χρώμα γι’ αυτού του είδους την δουλειά. Έχει Hexproof και αυτό έχει τεράστια σημασία, καθώς είναι γεγονός ότι υπάρχει πολύ μεγάλη γκάμα από Spot Removal αυτή την στιγμή στο Standard.

4. Vona, Butcher of Magan

vona-butcher-of-magan

Η συγκεκριμένη κάρτα έχει δύναμη, λόγω του ότι περιέχει δυο βασικά χαρακτηριστικά: Lifelink και Vigilace, και η αλήθεια είναι ότι χωρίς αυτά δεν νομίζω να προσέφερε τόσο πολύ δύναμη στο πεδίο, καθώς μέχρι και το ability της θα ήταν σχεδόν αδιάφορο. Πιστεύω επίσης ότι το γεγονός ότι δεν είναι δεσμευμένη στο είδος της (Vampire) είναι εξίσου σημαντικό, αφού πολλά τέρατα που βγήκαν σε αυτή την έκδοση είχαν κάποιους περιορισμούς και έπρεπε να παίζονται κάτω από μια συγκεκριμένη «ομπρέλα». Αν και είναι 4/4, υπάρχει η δυνατότητα απάντησης, με το Lava Coil να έχει ξεκινήσει να βλέπει τετράδες μέσα σε κόκκινα deck. Επίσης το καλό είναι ότι αν επιχειρήσει κάποιος να την φάει με Justice Strike, θα βρεθείτε με 4 έξτρα πόντους ζωής καθώς το Justice Strike κάνει damage ίσο με το power του τέρατος στον εαυτό του, άρα ενεργοποιεί το lifelink και άμα λάχει, κάνετε και το ability της σε response.

5. Kumena, Tyrant of Orazca

kumena-tyrant-of-orazca

Ενδέχεται η έκδοση που μας έρχεται να έχει αρκετά merfolks λόγω του Simic. Αυτό είναι σημαντικό, γιατί μπορεί να τα στηρίξει η Kumena μέσα από τα abilities που μπορεί να κάνει για να περάσει damage, να προσφέρει card advantage ή να φουσκώσει όλη την ομάδα, μοιράζοντας +1/+1 counters. Φυσικά και πάλι υπάρχει αρκετό Spot Removal στην έκδοση, αλλά και πολύ Wrath που καθαρίζει το board και φυσικά τα merfolk επηρεάζονται αρκετά, εφόσον είναι Go-Wide στρατηγική τις περισσότερες φορές που έχουν δει play.

Γενικά έχετε το νου σας σε αυτές τις κάρτες και αν πιστεύετε ότι θέλετε να παίξετε κάτι σε αυτά τα χρώματα, είναι safe επιλογές και ενδέχεται να δουν play. Δεν κόβω και τον λαιμό μου βέβαια, γιατί όπως καταλαβαίνετε, εικασίες κάνω κι εγώ. Αν πάλι είστε «κοντρολάδες», το Azor θα γίνει εξίσου δυνατό αφού έχει το απίστευτο Support που ακούει στο όνομα Teferi, Hero of Dominaria.

Ελπίζω να απολαύσατε αυτή την λίστα, αν έχετε να προσθέσετε κάτι, γράψτε από κάτω τι θα συμπεριλαμβάνατε. Μέχρι την επόμενη εβδομάδα, να ταπάρετε καλά τα mana σας και προσοχή στα misplays!

Digital Fantasy - Entertainment Club