Friday Night Report: Made in Corfu

Καλησπέρα και καλή εβδομάδα σε όλους,

την εβδομάδα που μας πέρασε δούλεψα αρκετά για να «αναβαθμίσω» το Supreme Will και εν τέλει απέδωσε, είναι πλέον σε ένα ικανοποιητικό στάδιο και πλέον όλα τα άρθρα θα ανεβαίνουν κατευθείαν εδώ. Το παλιό, «άθλιο» site, καπούτ! Οπότε με αυτό το άρθρο σας καλωσορίζω στο καινούργιο μας site!

Συνεχίζουμε τη συνεργασία μας με το Digital Fantasy που εδρεύει στην Κέρκυρα και θα ήθελα επί της ευκαιρίας να επεκταθώ περισσότερο για το όμορφο κατάστημα και τα παιχνίδια που έπαιξα στο μαγαζί την περασμένη Παρασκευή.

«Μεγάλωσα» στο Digital Fantasy ή αλλιώς «Ντι Εφ», όπως το αποκαλούμε όσοι περνούσαμε αρκετό χρόνο εκεί. Ήταν σημείο αναφοράς στις περισσότερες magicο-συζητήσεις μας. Ξέρετε τώρα, τι παίζει αυτός, τι παίζει ο άλλος κ.λ.π. Στο «Ντι Εφ» είναι το σύνολο των ανθρώπων που το κάνει τόσο ξεχωριστό και όμορφο μέρος. Από τη μια οι κοντρολάδες μας να κρατάνε παιχνίδια που ξεπερνούσαν τα όρια επιστημονικής φαντασίας και να μας δίνουν την ευκαιρία να τους απολαύσουμε αφού είχαμε τελειώσει όλοι πολύ νωρίτερα. Από την άλλη, οι παίκτες εκείνοι που έπαιζαν τα πιο γρήγορα παιχνίδια του πλανήτη, που θα μπορούσαν άνετα να διαρκέσουν όσο διαρκεί το ανακάτεμα και προλάβαινες να τους δεις να παίζουν, μόνο αν ήσουν στην αντίπερα όχθη, δηλαδή αντίπαλός τους.

Βέβαια αυτό συμβαίνει παντού. Aυτό όμως που δεν συμβαίνει παντού είναι η ένδειξη σεβασμού ανεξάρτητα από το επίπεδό σου και αυτό ήταν αναμφισβήτητα μια αξία που υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει στο Digital Fantasy. Θυμάμαι πριν περίπου δύο χρόνια, όταν ξεκίνησα, μπήκα σε έναν χώρο που δεν τον ένιωθα δικό μου. Ένιωθα σχεδόν ξένος, αλλά ήταν εκείνη την πρώτη μέρα που άφησα αυτό το συναίσθημα στην πόρτα βγαίνοντας, μετά το πρώτο μου FNM. Δεν υπήρξε ούτε ένας «αντίπαλος» που να μη με βοήθησε, υποδεικνύοντας κάποιο λάθος μου γνωρίζοντας ότι θα μπορούσε να του στοιχίσει το παιχνίδι, μου έδιναν συμβουλές του τύπου: γιατί δεν κάνεις αυτό και αυτό, ή γιατί να μπλοκάρεις εδώ και όχι εδώ; Εκείνη την στιγμή ένιωσα την «υποχρέωση» να μάθω ώστε να μην ξαναφέρω σε εκείνη τη θέση τον «αντίπαλο» μου. Έτσι από το πρώτο μου FNM έφτιαξα το πρώτο μου «καλό» deck, από εκεί πήρα την πρώτη μου νίκη και τέλος κατάφερα το πρώτο μου 4-0.

Φυσικά δε θα ξεχάσω εκείνη τη νίκη απέναντι σε έναν «τιτάνα». Όλα έμοιαζαν να έχουν τελειώσει στον επόμενο γύρο. Ήξερα ποια κάρτα με έσωζε. Είχα μια Hazoret the Fervent κάτω, ο αντίπαλος μου είχε ένα κάρο δεινόσαυρους έτοιμους να με κατασπαράξουν και μία Chandra, Torch of Defiance έτοιμη να μου διαλύσει τα όνειρα για τον τελικό. Δε θα ξεχάσω ποτέ την έκφραση ενός φίλου που κάναμε μαζί play testing. Καθόταν απέναντι, ήξερε κι αυτός το out μου, μόλις είδε την φάτσα μου ήξερε ότι το τράβηξα. Στα τρία mana destroy all creatures, ήταν ένα Bontu’s Last Reckoning! Μου έδωσε την νίκη και την πρόκριση στον πρώτο μου τελικό στο DF, αφανίζοντας για άλλη μια φορά τους δεινοσαύρους από προσώπου γης.

Τέλος λοιπόν με το παρελθόν, ας έρθουμε στο τώρα! Την περασμένη Παρασκευή μου την πέρασα στο DF μιας και βρέθηκα στην Κέρκυρα λόγω υποχρεώσεων. Έπαιξα λοιπόν πάλι εντός έδρας και κατάφερα να πάρω ένα όμορφο 3-0 με το Boros Angels, όχι και τόσο εύκολα βέβαια. Αν βρεθείτε στην Κέρκυρα για Magic, θα καταλάβετε ότι το επίπεδο είναι αρκετά καλό και τα παιδιά εκεί ξέρουν να εκπλήσσουν με τις ιδέες τους στο Deck Building.

Το δικό μου Deck:

Lands (24) Creatures (22) Other Spells (14) Sideboard (15)
4 Sacred Foundry 4 Tocatli Honor Guard 4 History of Benalia 2 Justice Strike
4 Clifftop Retreat 4 Adanto Vanguard 2 Ixalan’s Binding 1 Ajani, Adversary of Tyrants
3 Boros Guildgate 4 Rekindling Phoenix 3 Lava Coil 1 Settle the Wreckage
5 Mountain 4 Resplendent Angel 2 Shock 1 Deafening Clarion
8 Plains 3 Aurelia, Exemplar of Justice 2 Defeaning Clarion 2 Conclave Tribunal
  3 Lyra Dawnbringer 1 Ajani, Adversary of Tyrants 4 Dire Fleet Daredevil
      2 Banefire
      2 Baffling End

 

Σε σχέση με τα περισσότερα Boros Angels, εγώ αποφάσισα να παίξω πιο φθηνά removal για να μπορώ να αντιμετωπίζω τα πολύ γρήγορα deck και να κρατάω τον έλεγχο μέχρι να πέσει κάτι μεγάλο. Επίσης σε σχέση με τις συνηθισμένες λίστες εγώ παίζω 24 Land, πράγμα που μπορεί να μου προκαλέσει προβλήματα ψάχνοντας να βρω lands για να παίξω τα μεγάλα τέρατά μου, αλλά μερικές φορές μια έξτρα θέση σε κάποιο removal η σε έναν planeswalker παίζει πολύ μεγάλο ρόλο, εξού και η επιλογή μου αυτή.

Το πρώτο παιχνίδι ήταν ενάντια σε ένα Dimir Midrange.
Ξεκίνησα με ένα muligan στις έξι κάρτες. Ευτυχώς κράτησα κάτι που έμοιαζε με σωστή συνταγή για επιτυχία έχοντας αρκετά καλό πλάνο για τους πρώτους γύρους, με τον Adanto Vanguard να ηγείται της κατάστασης λόγο του ότι είναι ο άρχον της αθανασίας. Επίσης υπέθεσα ότι στο Dimir θα έχεί καθαρό Destroy στο mainboard εξού και η επιλογή μου. Μετά από μερικούς γύρους και ένα επιτυχημένο Ixalan’s Binding σε ένα Doom Whisperer, πήρα το προβάδισμα για να περάσω μπροστά και να αρπάξω την πρώτη νίκη.

Το δεύτερο ματς ήταν κάπως πιο αργό, αφού είχα τραβήξει αρκετές land. Ο αντίπαλός μου κατάφερε να μου κλέψει την Aurelia, Exemplar of Justice με το Connive //  Concoct , αλλά στον επόμενο γύρο την έκανα exile με το Conclave Tribunal. Αν και καθυστέρησα να παίξω κάτι σε μορφή τέρατος, μετά από δύο συνεχόμενα History of Benalia πήρα και αυτό το παιχνίδι γιατί οι Knights κατέπνιξαν τον αντίπαλο μου.

Στο δεύτερο παιχνίδι αντιμετώπισα ένα Combo Goblin deck.
Με αρκετή εμπειρία και ένα πολύ όμορφο deck, ο αντίπαλός μου κατάφερε να μου πάρει το πρώτο ματς. Είχα κάνει Mulligan στις πέντε κάρτες και άργησα αρκετά να βγάλω τα τέρατά μου για να μπορέσω να το φέρω κάπως στα ίσα. Άξιος παρόλα αυτά!

Αφού δε βρήκα ούτε ένα lifelink τέρας, η μια λύση που είχα, αλλά δυστυχώς δεν έπιανε μια απέναντι στα γρήγορα go-wide goblin, ήταν το Defeaning Clarion που το έπαιξα για να διατηρήσω την ζωή μου σε υψηλά επίπεδα. Επίσης ο Adanto Vanguard δεν είναι πολύ καλός εναντίον aggro, να τα λέμε και αυτά. Άργησα κάπως αλλά στον πέμπτο περίπου γύρο και αφού είχα παίξει όλα μου τα removal για να μείνω ζωντανός, έριξα ένα Ixalan’s Binding, στοχεύοντας έναν Runaway Steam-Κin. Πρόκειται για μια κάρτα πραγματικό πρόβλημα, ειδικά σε συνδυασμό με το Experimental Frenzy που έπαιζε το deck του αντιπάλου μου και φυσικά ενώ το είχα φανταστεί και σκεφτόμουν να κρατήσω το Βinding για το Frenzy, το έπαιξε στον επόμενο γύρο. Δεν άργησε και πολύ μετά να βγει εκτός ελέγχου η κατάσταση, αφού κατέβαζε το ένα τέρας μετά το άλλο. Για καλή μου τύχη είχα κάποιους blockers, αλλά δεν ήταν αρκετοί για να σταματήσουν τη δύναμη και τον συνδυασμό του Siege-Gang Commander με το Skirk Prospector στο πεδίο.

Το δεύτερο ματς ήταν πολύ πιο σταθερό, αφού δεν έκανα mulligan αλλά έκανε ο αντίπαλος μου. Αυτό μου έδωσε μεγάλο προβάδισμα για να κατεβάσω πράγματα στην ώρα τους. Έπαιξα δεύτερο γύρο Tocatli Honor Guard που πήγε στους κάδους γρήγορα αφού στον αμέσως επόμενο γύρο έκανα attack και μετά Deafening Clarion, για να προλάβω τον αντίπαλό μου. Τέταρτο γύρο έπεσε ένας Rekindling Phoenix που θα κράταγε το παιχνίδι αν δεν ερχόταν land. Eν τέλει τον πέμπτο γύρο, τράβηξα την land και κατάφερα να παίξω μια Lyra Dawnbringer. Στον έκτο γύρο, με ένα επιτυχημένο attack από την πανίσχυρη άγγελο και στα καπάκια δύο Resplendent Angel έβαλα 2 Angels στο τέλος του γύρου. Φυσικά αυτό ήταν αρκετό για να τα μαζέψει ο αντίπαλός μου και να πάμε στο τρίτο και πιο κρίσιμο ματς.

Σε αυτό το ματς ενώ είχα μια ευκαιρία να νικήσω πολύ πιο γρήγορα, έκανα ένα misplay το όποιο έδωσε αρκετό χρόνο στον αντίπαλό μου. Έχοντας μια Resplendent Angel κάτω, έναν φοίνικα και αρκετά mana για φουσκώσω την Resplendent, επέλεξα να καθαρίσω το πεδίο σκοτώνοντας έναν Goblin Chainwhirler με την βοήθεια του Dire Fleet Daredevil. Πράγμα που εν τέλει δεν ήταν και τόσο σωστό, γιατί η Resplendent έφυγε στον ακριβώς επόμενο γύρο.

Τελικά όμως κατάφερα να πάρω και αυτό το παιχνίδι, βγάζοντας λίγο πιο μετά μια Lyra και κλείδωσα τον δρόμο για τον τελικό, όπου βρέθηκα αντιμέτωπος με ένα Selesnya Stompy.

Όλοι ξέρουμε λίγο πολύ τη φάση. Αν πέσει πρώτο γύρο Llanowar Elves σε πιάνει κρύος ιδρώτας. Έχοντας παίξει και στην προηγούμενη σεζόν που ήταν ακόμα πιο δυνατό με την βοήθεια διαφόρων οχημάτων, όπως το Heart of Kiran, μπορώ με σιγουριά να πω ότι είναι μια πολύ εκρηκτική στρατηγική όπου βγάζει δυνατά πράγματα γρήγορα.

Στο πρώτο ματς λοιπόν με πιάνει αυτός ο κρύος ιδρώτας, το δυστυχές είναι ότι δεν είχα κάποιο removal ακόμα για διώξω το ξωτικό του διαόλου από το πεδίο, έτσι ανέχτηκα έναν Steel Leaf Champion στον δεύτερο γύρο. Ευτυχώς για καλή μου τύχη, έφαγε ένα Lava Coil που τράβηξα και πήγε στον αγύριστο. Οι επόμενες κινήσεις του αντιπάλου μου ήταν να παίξει δύο Merfolk Branchwalker για να μεγιστοποιήσει τη δύναμη στο πεδίο του, αλλά υπήρχε και γι' αυτό απάντηση στην μορφή του Deafening Clarion. Γενικά MVP η κάρτα την Παρασκευή! Καθαρίζοντας το board έπαιξα και εγώ κάποια τέρατα όπως ο Adanto Vanguard, και έκανα κάποιες επιθέσεις μέχρι ο αντίπαλός μου να τραβήξει άλλον έναν Steel Leaf και να φύγει κι αυτός με ένα Ixalan’s Binding, αυτή την φορά μια και καλή.

Το δεύτερο ματς ξεκίνησε παρόμοια, αλλά αυτή την φορά το περιβόητο ξωτικό δεν είχε την τύχη να μείνει και για πολύ ώρα κάτω. Πήγε για ύπνο με ένα Lava Coil, αφήνοντάς μου έτσι περιθώριο να ανοίξω με ένα καλύτερο Roster αυτή την φορά, παίζοντας τρίτο γύρο History of Benalia και ακολουθώντας με Rekindling Phoenix στον τέταρτο.

Κλείνοντας τους ουρανούς και το πεδίο για τον αντίπαλο μου — ή τουλάχιστον έτσι νόμιζα — είχα αρκετή ζωή για να επιτεθώ άλλα ο φοίνικας κλείστηκε σε κλουβί, χάρη στο Seal Away. Ιπταμένη και έτοιμη να εκδικηθεί τον πεσόντα σύντροφο της η Lyra, δεν έκανε τίποτα μέχρι τον επόμενο γύρο! Αλλά έκαναν οι ιππότες αφού μπήκαν για 8 καθαρά! Στον επόμενο γύρο, με μια επίθεση και ένα follow-up με έναν δεύτερο φοίνικα, ο αντίπαλός μου αποφάσισε ότι δεν υπάρχει κάποια λύση και μου έδωσε το χέρι. Έτσι κέρδισα το δεύτερο μου FNM στο Digital Fantasy!

Supreme Will - Greek Magic the Gathering Blog

Όπως τελείωνα το άρθρο μου έμαθα κάτι με άφησε άφωνο. Ένας φίλος και συμπαίκτης στο Magic από Κέρκυρα έφυγε απρόοπτα από την ζωή, θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του και εύχομαι να έχουν δύναμη σε αυτή την δύσκολη στιγμή. Καλό ταξίδι φίλε!