Building Budget: Izzet Spells

Καλή εβδομάδα σε όλους σας. Επιστρέφουμε σε μια στήλη που είμαι σίγουρος ότι περιμένατε να ξαναδείτε: Το Building Budget! Η λύση του budget είναι μια καλή λύση για κάποιους που ξεκινάνε το παιχνίδι ή αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι ιδιαίτερο, χωρίς να σπαταλήσετε μια περιουσία.

Αυτή την εβδομάδα έφτιαξα ένα deck που ήθελα να δοκιμάσω πάρα πολύ! Κοστίζει γύρω στα 15 ευρώ — και είναι μια καλή τιμή καθώς περιλαμβάνει και το Sideboard — επομένως θα μπορούσαμε να το κατατάξουμε στα budget, αλλά όπως έχω ξαναπεί, μην περιμένετε ότι θα κερδίσετε όλα τα παιχνίδια, αυτό δε γίνεται ούτε στα καλύτερα deck στο τωρινό standard. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα το ευχαριστηθείτε και θα ξαφνιάσετε τους αντιπάλους σας. Βέβαια, θα χρειαστεί να κάνετε λίγα μαθηματικά ή να έχετε απλά ένα ζάρι για να μετράτε πόσα spells έχετε κάνει cast στο γύρο, αν έχετε το Thousand-Year Storm κάτω.

Έχει δύο διαφορετικούς τρόπους να κερδίζει και ο ένας είναι μια αγαπημένη μου — αλλά ίσως όχι και τόσο καλή — κάρτα, το Thousand-Year Storm. Δυστυχώς το συγκεκριμένο enchantment αντιμετωπίζεται εύκολα, κάνοντάς το exile με κάποια κάρτα όπως το Conclave Tribunal ή το Ixalan’s Binding, με την βοήθεια κάποιου καταστροφέα enchantment όπως ο Thrashing Brontodon, είτε ακόμα και με τον κλασικό τρόπο, το counter!

Lands (25) Creatures (9) Spells (26) Sideboard (15)
9 Mountain 2 Goblin Electromancer 4 Opt 2 Dive Down
8 Island 2 Crackling Drake 4 Shock 2 Murmuring Mystic
4 Izzet Guildgate 1 Murmuring Mystic 2 Lightning Strike 2 Fiery Cannonade
4 Highland Lake 4 Wee Dragonaught 4 Radical Idea 2 Fight with Fire
    4 Pirate’s Pillage 2 Negate
    1 Expansion // Explosion 2 Syncopate
    2 Thousand-Year Storm 2 Electrostatic Field
    3 Maximize Velocity 1 Spell Pierce
    2 Beacon Bolt  

 

Ο δεύτερος τρόπος που κερδίζει το deck είναι ο Crackling Drake, οι Wee Dragonauts και ο Goblin Electromancer. Μπορούν να «κλέψουν» το παιχνίδι με τη βοήθεια του εκρηκτικού συνδυασμού που προσφέρει το Maximize Velocity, το οποίο είναι έτοιμο να οπλίσει έναν «δρακούλη» και να κάνει πραγματική ζημιά. Το καλό με τον Crackling Drake είναι ότι μετράει και τις κάρτες που είναι exiled και σου τραβάει μια κάρτα όταν μπαίνει. Ο Electromancer από την άλλη είναι απλά τέλειος γιατί κάνει όλα τα Spell μας να κοστίζουν ένα άχρωμο mana λιγότερο και φυσικά τα έξτρα mana είναι σημαντικά σε αυτό το deck. Μπορείτε αν θέλετε να πειραματιστείτε με τους αριθμούς, δηλαδή να μειώσετε κάποιες κάρτες για να τις αντικαταστήσετε με κάποιες άλλες.

Έχουμε λοιπόν τα Shock για να σκοτώσουμε τα μικρά τέρατα του αντιπάλου μας νωρίς στο παιχνίδι, για να μεγαλώσουμε τον Crackling Drake ή για να αποτελειώσουμε τον αντίπαλό μας αν είναι χαμηλά στους πόντους ζωής του, ενώ με την ίδια λογική λειτουργεί και το Lightning Strike. Άλλη μια κάρτα που δε μπορούμε να μην αναφέρουμε είναι ο Murmuring Mystic, κυρίως γιατί το effect του θυμίζει αυτό του Young Pyromancer. Δυστυχώς δεν είναι όσο καλός όσο ο «ομοϊδεάτης» του, γιατί πέφτει στο πεδίο πολύ πιο αργά. Παρ’ όλα αυτά είναι πολύ πιο ανθεκτικός γιατί υπάρχουν λίγες κάρτες που μπορούν να τον βγάλουν από το πεδίο.

To Εxpansion // Explosion που παίζουμε είναι κυρίως σε περίπτωση που καταφέρουμε να κάνουμε combo με το Thousand-Year Storm, αλλά και σε περίπτωση που δεν κάτσει αυτό, είναι ένα διπλό Spell που σου τραβάει κάρτες και κάνει damage ή κάνει copy ένα spell που είναι στο Stack. Α! Και ναι μπορείτε να κάνετε copy και spell του αντιπάλου και να το χρησιμοποιήσετε εναντίον του.

Μία κάρτα που ξεχωρίζει στο deck είναι το Pirate’s Pillage, αφού αν έχουμε κάνει cast έστω και 2 μικρά spell πιο πριν, τότε με το Storm κάτω θα μας δώσει έξι κάρτες στο χέρι και 6 μάνα κάτω. Κάτι τέτοιο μπορεί να κερδίσει κατευθείαν το παιχνίδι, αφού έχετε πολύ μεγάλες πιθανότητες να τραβήξετε κάποιο «καψίδι».

Στο Sideboard θα βρείτε πράγματα με τα όποια θα μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα βασικά decks που υπάρχουν. Για τα Control θα βάζαμε μέσα τα counters για να μπορούμε να κάνουμε resolve τα δυνατά μας «χαρτιά», όπως το Storm ή τον Crackling Drake. Για τις στρατηγικές token έχουμε το γνωστό πλέον σε όλους Fiery Cannonade και για να το δείτε καλύτερα μην διστάσετε να δοκιμάσετε το άλλο Budget deck που σας πρότεινα με κάποιον φίλο σας!

Σε περιπτώσεις που η Aurelia, Exemplar of Justice γίνεται κεντρικός πρωταγωνιστής σε κάποιο αντίπαλο deck, μπορείτε να βάλετε σίγουρα το Fight with Fire και είναι εξίσου καλό και σε άλλες περιπτώσεις όπως η Lyra Dawnbringer.

Ένα από τα μειονεκτήματά μας είναι τέρατα όπως ο Carnage Tyrant, κυρίως γιατί παίζει σε ένα Deck το όποιο έχει πολλά removals και ακόμα κι αν προσπαθήσουμε να μπλοκάρουμε με Crackling Drake, ένα απλό removal μας τρώει το τέρας και φυσικά το Trample περνάει το Damage σε εμάς!

Ελπίζω να σας άρεσε το deck που έφτιαξα γι’ αυτήν την εβδομάδα και αν το δοκιμάσετε κάπου, στείλτε μου πως τα πήγατε!

Μέχρι την επόμενη εβδομάδα ταπάρετε σωστά τα μάνα σας και μην κάνετε πολλά misplay!

Supreme Will - Greeek MtG Blog