Μαγικά Νέα: Spoiler Season - Ravnica Allegiance

Έχουν ξεκινήσει πολύ δυναμικά τα spoilers αυτής της σεζόν και ενώ πιστεύω ότι η έκδοση δεν έχει το ίδιο power level με την Guilds of Ravnica, υπάρχουν κάποιες πολύ ωραίες κάρτες και σε αυτό το set. Σήμερα θα δούμε ποιες κάρτες μου τράβηξαν την προσοχή και γιατί.

Growth Chamber Guardian

Ξεκινώντας θα σας πω για τον Deputy of Detention. Μια κάρτα που θυμίζει το Detention Sphere, αλλά ξαφνικά φύτρωσε και πόδια, μπορεί να κάνει την ζωή σας αρκετά δύσκολη εφόσον κάνει exile ένα non-land permanent μέχρι να φύγει από το πεδίο. Τώρα θα μου πείτε: «ρε μάστορα αυτό το κάνει και το Ixalan’s Binding και το Conclave Tribunal». Η αλήθεια είναι πως όχι, γιατί ο Deputy of Detention κάνει exile και όλα τα άλλα non-land permanents με το ίδιο όνομα, πράγμα που τον κάνει αρκετά τρομακτικό ειδικά εναντίον Tokens και εναντίον κάρτων όπως το Seal Away ή το Conclave Tribunal, αφού έχουν το ίδιο όνομα. ‘Ετσι αφανίζει ένα ολόκληρο board και μην τον είδατε τον Παναή. Φυσικά έχει και την κλασική εφαρμογή, να κάνετε δηλαδή απλώς exile μέχρι να φύγει η κάρτα από το πεδίο. Έχετε πάντα υπόψη σας τον κίνδυνο να επιστρέψουν πίσω αυτά που πήρε, αφού τον σκοτώσει ο αντίπαλος και να κάνουν trigger οποιαδήποτε ιδιότητα συνοδεύεται από τη φράση «When (this creature) enters the Battlefield». Στα Limited Formats η συγκεκριμένη κάρτα δεν λέει πολλά, δε θα βγάλει όλο της το value, αλλά από την άλλη θα κάνει exile τουλάχιστον ένα non-land permanent που ίσως βοηθήσει αρκετά ώστε να σας δώσει την νίκη.

Αυτή τη φορά οι Guildmages, σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση της Guilds of Ravnica, φαίνεται να μπορούν να παίξουν κάπου, κυρίως γιατί έχουν χαμηλά costs σε αυτά που μπορούν κάνουν. Aπό την άλλη βέβαια χρειάζονται και το tap, που σημαίνει ότι δεν έχουν άμεση επιρροή στο board, κάτι που ξέρουμε ότι είναι πολύ σημαντικό για το Constructed. Εμένα ο συγκεκριμένος κύκλος καρτών μου αρέσει αρκετά για το Limited, εφόσον προσφέρει τρομερό power level σε ένα μακροχρόνιο παιχνίδι, δίνοντας effects όπως αυτό του Syndicate Guildmage που μπορείς να tappαρεις τη «βόμβα» του αντιπάλου σου και στην ουσία να αχρηστεύσεις αυτό το creature μέχρι ο αντίπαλός σου να βρει μια απάντηση για τον Guildmage σου. Ο καλύτερος όλων είναι ο Senate Guildmage, γιατί έχει ένα mana cost στα abilities του και ούτε το Loot ούτε το να παίρνεις 2 life είναι και το χειρότερο πράγμα.

Δεν θα μπορούσα φυσικά να αφήσω έξω από τη λίστα την επιστροφή του 4-mana wrath, που φέρει το όνομα Kaya’s Wrath. Η κάρτα έχει πολλά θετικά και είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα δει play. Είναι ένα πανίσχυρο effect στα 4 mana και έχει και μισό Fumigate πράγμα που σε κάνει να σκέφτεσαι αν παίζεις Tokens: «ρε μήπως να φάω και τα δικά μου για να πάρω life;». Το κακό βέβαια με αυτή την κάρτα είναι το περιοριστικό mana cost της που όμως αν το σκεφτούμε από την άλλη, είναι καλό γιατί θέλουμε να μην είναι και τόσο εύκολο να φέρεις πίσω το Wrath με το Mission Briefing. Οπότε αν παίξει σε τριχρωματικό deck θα παίξει εκεί που το άσπρο και το μαύρο χρώμα υπερισχύουν. Τέλος, έχοντας παίξει Esper Control πριν το rotation της Kaladesh πιστεύω ότι αν φτιαχτεί deck παρόμοιου βεληνεκούς, σίγουρα θα περιέχει αυτήν την κάρτα. Τώρα για τα tokens, αν μπει κάπου θα μπει στο Sideboard για να αφανίζει μεγάλα creatures και να παίρνεις advantage με το Afterlife mechanic που φαίνεται να κουμπαριάζει με όλα τα wrath effects και ειδικότερα με το Kaya’s Wrath γιατί σου δίνει και ζωή. Αμφιβάλλω αν θα έμπαινε main board εκτός αν πια το gruul είναι τόσο τεράστιο πρόβλημα!

Άλλη μια κάρτα που μου έκανε αρκετή εντύπωση είναι η Angel of Grace. Πήρε το όνομά της από το Angel’s Grace που έχει σχεδόν το ίδιο effect. Πιστεύω πως είναι τέλεια κάρτα για finisher σε Control, μιας και έχει flash και μπορεί να μπει στο πεδίο με ταχύτητα φωτός, κάνοντας ένα κάρο πράγματα κατά την διάρκεια. Το πιο τέλειο όμως είναι ότι ακόμα κι αν πεθάνει, στα έξι mana η ζωή μας θα πάει πάλι στο 10. Για όσους αναρωτιούνται αν η κάρτα κάνει με κάποιο τρόπο combo με την Resplendent Angel, τότε η απάντηση είναι ναι. Η αλλαγή του life θεωρείται είτε life loss, είτε life gain, ανάλογα με την φορά που κατευθύνεται. Για το limited δεν το συζητώ, πιστεύω ότι είναι φανταστική κάρτα και σίγουρα αν την έχετε στο pool σας μπορεί να σας κερδίσει κάποιο παιχνίδι.

Πριν σας αποχαιρετήσω, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι από εδώ και στο εξής τα άρθρα θα ανεβαίνουν Σάββατο, για να μπορείτε κι εσείς να απολαμβάνετε το Magic σας την Παρασκεύη και να κάνετε ένα όμορφο Follow-Up την επομένη. Μπορείτε επίσης να δείτε όλα τα spoilers της έκδοσης στη σελίδα μας.

Αυτές ήταν οι κάρτες γι’ αυτή την εβδομάδα. Εσάς όμως ποιά σας έκανε εντύπωση και γιατί; Περιμένω σχόλιά σας! Μέχρι την επόμενη εβδομάδα, ταπάρετε σωστά τα μάνα σας και προσοχή στα misplays!

Supremewill.com