Supreme Brew: Gruul Warlord

Οι κάρτες βγήκαν, τα brew ξεκίνησαν κι εγώ προσπαθώ να βρω ένα καινούργιο deck να παίξω. Όπως φαντάζομαι κι εσείς εξάλλου. Αυτές τις δύο μέρες λοιπόν, αφού είναι διαθέσιμο όλο το Spoiler, δοκίμασα να φτιάξω ένα Deck στα χρώματα του Gruul. Για όσους δεν γνωρίζουν, τα χρώματα είναι πράσινο και κόκκινο. Το build που δοκίμασα είναι aggro και βγάζει αρκετά creatures με haste με την βοήθεια του Riot. Όποιο Creature δεν έχει Riot το βοηθάει ο μπάρμπα- Domri (Domri, Chaos Bringer) να αποκτήσει με το πρώτο ability του.

Το deck δεν ξέρω αν μπορεί να ανταγωνιστεί τα ήδη πολύ δυνατά deck, — εύχομαι να μπορεί έστω και λίγο — σίγουρα όμως μπορείτε να το δοκιμάσετε και να μου πείτε την γνώμη σας. Πιστεύω πως όσο πλησιάζουμε προς το release το deck θα αλλάξει, αλλά έχουμε ήδη την βασική ιδέα: Γρήγορο damage και tempo, τέρατα για να βγάλεις άπειρο value σε χρόνο μηδέν. Σε 5 γύρους θα πρέπει να έχεις καθαρίσει τον αντίπαλο.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως με τα tempo decks είναι κατά κύριο λόγο τα Control Decks κι αυτό λύνεται με το Rhythm of the Wild που υπάρχει στο Sideboard μας. Όχι μόνο δεν μπορεί ο αντίπαλος να κάνει counter σχεδόν ολόκληρο το deck μας, αλλά δίνει και στα τέρατά μας ένα επιπλέον Counter ή Haste με το Riot. Εδώ να πούμε ότι το Riot κάνει και stack, δηλαδή μπορεί να ενεργοποιηθεί παραπάνω από μια φορά! Φτάνει όμως η αναμονή, σας παρουσιάζω το Warlord Gruul:

 

Lands (23) Creatures (31) Spells (6) Sideboard (15)
7 Mountain 4 Llanowar Elves 3 Domri, Chaos Bringer 2 Banefire
8 Forest 4 Pelt Collector 3 Thrash // Threat 2 Carnage Tyrant
4 Stomping Grounds 4 Growth-Chamber Guardian   2 Crushing Canopy
4 Rootbound Crag 4 Zhur-Taa Goblin   2 Fiery Cannonade
  4 Gruul Spellbreaker   3 Lava Coil
  4 Legion Warboss   4 Rythm of the Wild
  4 Skarrgan Hellkite    
  3 Grand Warlord Radha    

 

Ο κύριος λόγος γι’ αυτό το deck είναι ο Grand Warlord Radha, κι ενώ δεν είναι απαραίτητα build-around είναι αρκετά βοηθητικός σε πολλά πράγματα:

Τον θεωρώ πολύ καλή προσθήκη γιατί δίνει mana στα χρώματα του Gruul ακόμα και αν δεν επιτεθεί ο ίδιος.

Είναι καλός στο Tempo με τον Legion Warboss δίνοντας όχι 1 αλλά έως και 3 μάνα, επιτρέποντάς μας ακόμα κι αν κάνουμε tap-out να φέρουμε έναν Gruul Spellbreaker ή δύο μικρότερα creature, γεμίζοντας έτσι το Board μας και μεγιστοποιώντας τις πιθανότητές μας για Lethal στον επόμενο γύρο.

Έχει 3 Power και 4 Toughness, πράγμα που τον βοηθάει στο να αποφεύγει αρκετά spot removal όμως το Wizards Lightning ή το Lightning Strike. Φυσικά δε μπορούμε να τον προφυλάξουμε απ’ όλα καθώς υπάρχει και το Lava Coil, αλλά ελπίζουμε να μπορέσουμε να κάνουμε untap με αυτόν στο πεδίο.

Αν παιχτεί με τον Domri, Chaos Bringer γίνεται 4/5 στα 4 μάνα με Haste! Πράγμα που είναι αρκετά ενοχλητικό για τους αντιπάλους μας.

Άλλη μια καλή χρήση του Warlord είναι να πάρετε mana κατά το attack και να χρησιμοποιήσετε το ability του Δρακούλη Skarrgan Hellkite — ο όποιος θα πρέπει να φέρει τουλάχιστον ένα +1/+1 counter — και να κάνετε damage στον αντίπαλο σας ή στα τέρατα του.

Κάνει επίσης Combo με τον Growth-Chamber Guardian. Αν μπείτε με 3 τέρατα για attack παίρνετε 3 μάνα και μπορείτε να φουσκώσετε τον Guardian σε instant speed μέσω του Adapt — δηλαδή πριν το Combat Damage — και να φέρετε άλλον έναν Guardian στο χέρι σας για να τον παίξετε επόμενο γύρο.

Αυτά είναι τα θετικά — που μπορώ να σκεφτώ τώρα. Ο Radha πρόκειται για μια πραγματικά ενδιαφέρουσα κάρτα που θα βοηθήσει το γενικό πλάνο του deck που έφτιαξα. Αν πάλι πιστεύετε ότι δεν κολλάει, μπορείτε να τον αντικαταστήσετε με μια πιο σίγουρη επιλογή, όπως είναι ο αγαπημένος μας φοίνικας Rekindling Phoenix που έχει τον απέθαντο.

Το άρθρο του Σαββάτου θα βγει κανονικά όπως είναι προγραμματισμένο! Απλά αυτή την εβδομάδα σας δίνω κάτι να σκεφτείτε και να δοκιμάσετε πιθανόν με proxies γιατί αμφιβάλλω ότι θα ανοίξει κανένας στο pre-release τετράδες! Μέχρι την επόμενη φορά ταπάρετε σωστά τα μάνα σας και προσοχή στα misplays!

Digital Fantasy - Entertainment Club