Meet Me: Μάνθος Τσιρίδης

Σήμερα φιλοξενούμε ένα ανερχόμενο αστέρι! Έναν άνθρωπο που κάποια στιγμή θα του ζητάμε να μας υπογράφει τις κάρτες μας ως artist της wizards! Φίλες και φίλοι πάμε να γνωρίσουμε τον Μάνθο.

Που γεννήθηκες / μεγάλωσες; 

Γεννήθηκα στο Μαρούσι, Αττικής. Το που μεγάλωσα είναι πολύπλοκο, έζησα τα πρώτα 9 χρόνια σε ένα χωριό της Λαμίας, τον Μώλο, έπειτα πήγα Κύπρο στην Πάφο για 2 χρόνια, μετά ξαναγύρισα στο χωριό και μετά πήγα ξανά Κύπρο.

 

Που πήγες σχολείο; 

Φοίτησα ως μαθητής γυμνασίου στο Γυμνάσιο Μώλου, έκανα μέχρι και την πρώτη λυκείου στον Μώλο και έπειτα τελείωσα το Λύκειο στην Τεχνική Σχολή Πάφου, αντίστοιχα Ε.ΠΑ.Λ στην Κύπρο.

Τι έκανες μετά το σχολείο;

Μετά το σχολείο βρέθηκα στο χωριό μου για 2 περίπου μήνες και περίμενα να δώσω πανελλήνιες, όπου και πέρασα στην Κέρκυρα στο Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας και βρίσκομαι εδώ έκτοτε.

Πότε ασχολήθηκες πρώτη φορά και πότε σοβαρά με το magic;

Πρώτη μου επαφή με το Magic ήταν όταν πήγα μια Παρασκευή σε ένα τουρνουά άλλου παιχνιδιού TCG στην Λαμία κάπου το 2008, και είχε τύχει να κάτσω ως αργά. Μαζεύτηκαν τα «μεγάλα παιδιά» τότε και παίζαν Magic ρωτούσα τη παίζαν μου είπαν, ψήθηκα άπειρα γιατί είχε πιο ωραίες εικονίτσες και φαίνονταν πιο σοβαρό, και έτσι πήρα από την τότε έκδοση «Morningtide» το πρώτο μου deck, το Going Rogue (Theme Deck). Σοβαρά πρώτη φορά ασχολήθηκα τον Απρίλιο του 2017, όπου έβλεπα τα παιδιά (Νάτση, Αυλονίτη, Άρη και Μασούρα) να παίζουν και ψήθηκα.

Μεγαλύτερο achievement στο magic;

Νομίζω το μεγαλύτερο achievment μου είναι ότι είχα βγει 4ος στο pre-release sealed την δεύτερη μέρα. Γενικά ελπίζω και σε καλύτερα.

Άλλο(α) χόμπι που κερδίζουν τον ελεύθερο χρόνο σου

Ασχολούμαι επαγγελματικά (ξεκίνησε από χόμπι) με το σχέδιο και την εικονογράφηση*, ένας από τους λόγους κιόλας που μου αρέσει το Magic είναι ότι θα ήθελα να δω κάποια εικονογράφηση μου εκεί. Και σαν δεύτερο χόμπι όπου όντως είναι χόμπι φτιάχνω παιχνίδια. Μετά δεν έχω χρόνο και κλαίγομαι, κλασσικά.

Σκέψεις για το μέλλον του magic, του δικού σου και του πλανήτη

Νομίζω ότι το Magic έχει περιθώρια βελτίωσης, αλλά και όχι, γιατί συνήθως τα καλύτερα παιχνίδια χαλάνε γιατί θέλουν να τα εξελίξουν και μετά δεν είναι τόσο fun to play. Νομίζω ότι αν συνεχίσουν με την ίδια πορεία που το πάνε θα γίνεται όλο και καλύτερο.

Για το δικό μου θα ήθελα να βρεθώ κάποια στιγμή να κάνω εικονογράφηση για βίντεο παιχνίδια, ίσως και για την WotC δεν θα με χάλαγε περισσότερο για να μου στέλνουν τις κάρτες μετά, και να συνεχίσω να παίζω Magic για την ευχαρίστηση και τη θερμότητα (στο κεφάλι) που προσφέρει ως παιχνίδι. Τώρα για τον κόσμο, τι να πω και εγώ, ελπίζω να βρούμε καμιά απόδειξη ότι υπήρχαν δράκοι γιατί ζήτω που καήκαμε.

Εξαιρετικός στο golgari που αγάπησε από την πρώτη στιγμή, αλλά ακόμη περισσότερη στο σχέδιο, ο Μάνθος έχει βάλει τις βάσεις για pro player ή artist σε εταιρία παιχνιδιών. Του ευχόμαστε να πετύχει και στα δύο!

*ακολούθησε τον Μάνθο: DeviantartBlogspot, Website

Meet Me: Γιώργος Μωραΐτης

Ένα Meet Me που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και καιρό, αλλά κάλιο αργά παρά αργότερα! Ο.. ένατος στη σειρά Γιώργος της παρέας μας, άρχοντας του Γκρουλ, λάτρης του καλού φαγητού και άριστος γνώστης της θεωρίας των χορδών. Φίλες και φίλοι, ο Γιώργος Μωραΐτης!

Που γεννήθηκες / μεγάλωσες;

Κέρκυρα φυσικά, στον βόρειο τομέα του νησιού, εκεί που ο ήλιος είναι πάντα μελαγχολικός τον χειμώνα και λαμπερός το καλοκαίρι! Αργότερα κατηφόρισα στα στενά δρομάκια του Μαντουκίου.

Που πήγες σχολείο;

Πήγα μέχρι Γυμνάσιο στο Κασσιώπη ενώ τελείωσα το ΤΕΕ Μαντουκίου παίρνοντας την ειδικότητα του Ηλεκτρολόγου.

Τι έκανες μετά το σχολείο;

Αποφάσισα να σπουδάσω και να ακολουθήσω καριέρα στο εμπορικό ναυτικό. Έκανα πολλά ταξίδια, αλλά δεν με κράτησε τελικά. Στην πορεία ασχολήθηκα με πολλές και διάφορες δουλειές αλλά ένα πράγμα αγαπάω περισσότερο από όλα: τη μαγειρική. Έτσι αποφάσισα να κατέβω στην Αθήνα και να ακολουθήσω το όνειρο μου και να μαι ακόμα εδώ κάνοντας τις μαγειρικές μου σπουδές.

Πότε ασχολήθηκες πρώτη φορά και πότε σοβαρά με το magic;

Η πρώτη μου επαφή με το παιχνίδι ήταν στο prerelease της Gatecrash, εκεί που ξεκίνησε και ο έρωτας μου με το Gruul. To παιχνίδι μου αρέσει πολύ και το βλέπω σαν διασκέδαση και μόνο οπότε δεν μπορώ να πω ότι ασχολήθηκα ποτέ σοβαρά. Εντάξει ένα χρόνο μετά την είσοδο μου έπαιζε αρκετά και μπορώ να πω πως ήταν η περίοδος που ασχολήθηκα "σοβαρά".

 

 

Μεγαλύτερο achievement στο magic;

Ήταν ένα World Cup Qualifier και είχαμε πάει 4 άτομα στη Θεσσαλονίκη. Στο τέλος του τέταρτου γύρου ήμουν στο 2/2 και ήθελα μία νίκη στους δύο επόμενους μας και καταφέρω να κάνω τίποτα, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσα να την κάνω. Ήμουν πάντως ο καλύτερος από τους άλλους τρεις που συμπληρώναμε την Κερκυραϊκή αποστολή!

Άλλο(α) χόμπι που κερδίζουν τον ελεύθερο χρόνο σου;

Μου αρέσει να μαζευόμαστε με φίλους, να μαγειρεύω και να περνάμε καλά.

Σκέψεις για το μέλλον του magic, του δικού σου και του πλανήτη;

Ότι και να πω για το magic είναι λίγο. Πιστεύω πως θα είναι για πολλά ακόμα χρόνια πρώτο - μη σου πω και μόνο του. Εγώ φίλε γκρουλάρα, τέρας 200/200 με double strike, trample Και στο μαπίδι όλο! Ο πλανήτης ναπαναγαμηθειξερωγω :)

Συνάντησε τον στην κουζίνα του όπου μυρωδιές και γεύσεις θα σε μαγέψουν, αλλά αλίμονο! Μην τον πετύχεις αντίπαλο απέναντι σου! Θα σου κάνει το μεγαλύτερο overkill που σου έχουν κάνει ποτέ!

 

Meet Me: Γρηγόρης Παπαδόπουλος

Σήμερα ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος του Meet Me. Σε μία σχιζοφρενική συνέντευξη, παρουσιάζω τον εαυτό μου, απαντώντας στις ερωτήσεις που μου κάνω. Πάμε να με γνωρίσουμε!

Που γεννήθηκες / μεγάλωσες;

Γεννήθηκα στο Μαρούσι της Αττικής και μεγάλωσα σε Κορυδαλλό, Κέρκυρα, Χανιά και Θεσσαλονίκη.

11934938_743749865736577_8175093282015213405_o.jpg

Που πήγες σχολείο;

Σε πολλά και διάφορα μέρη. Ξεκίνησα από το 17ο Δημοτικό σχολείο Κορυδαλλού, και έμεινα εκεί πρώτη και δευτέρα. Τρίτη και τετάρτη πήγα στο Μονοθέσιο Δημοτικό σχολείο Καμάρας στην Κέρκυρα. Μια φανταστική εμπειρία καθώς είχαμε μία αίθουσα κι έναν δάσκαλο για όλες τις τάξεις! Στη συνέχεια επέστρεψα στο 17ο Δημοτικό Κορυδαλλού για να ολοκληρώσω τα πρώτα έξι χρόνια.

Γυμνάσιο πήγα πρώτη και δευτέρα στο 8ο του Κορυδαλλού και τελείωσα την τρίτη στο 9ο Γυμνάσιο Χανίων στην Κρήτη. Λύκειο, πραγματικά δεν ξέρω πως, έμεινα στην ίδια πόλη και στο ίδιο σχολείο, παίρνοντας απολυτήριο από το Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο Χανίων στο Ακρωτήρι.

Τι έκανες μετά το σχολείο;

Πήγα στην Αγγλία και πέρασα εκεί το καλοκαίρι, αλλά επέστρεψα πίσω όταν βγήκαν τα αποτελέσματα των Πανελληνίων εξετάσεων και είδα το όνομα μου στο ΤΕΙ Οχημάτων Θεσσαλονίκης. Έτσι, πέρασα τα επόμενα 12 χρόνια στη νύφη του Θερμαϊκού, τελειώνοντας τη σχολή και κάνοντας στο ενδιάμεσο μία παύση για να ολοκληρώσω την στρατιωτική μου θητεία.

Πότε ασχολήθηκες πρώτη φορά και πότε σοβαρά με το magic;522438_279682932143275_1588479072_n.jpg

Magic έπαιξα πρώτη φορά στον υπολογιστή κάπου στο 1997. Είχε κυκλοφορήσει ένα παιχνίδι τότε που το έλεγαν “Shandalar” και μου το είχε δώσει μια ξαδέλφη μου που δούλευε για το PC Master. Λίγο αργότερα, ο κολλητός μου στη Θεσσαλονίκη, Κώστας Γαβαλάκης, με πήγε στην Κάισσα όπου αγόρασα ένα tournament pack από την 5th Edition.

Εκείνη η πρώτη περίοδος, ήταν και η μοναδική που ασχολήθηκα σοβαρά με το Magic. Χάναμε τον ύπνο μας τα βράδια πριν από κάποια τουρνουά που οργάνωνε η Κάισσα, κάνοντας playtest με τον Κώστα. Ήταν μια εποχή που δεν μπορούσες να βρεις εύκολα single κάρτες, ούτε φυσικά decklists και στίβαμε το κεφάλι μας να κατεβάσει ιδέες!

Μεγαλύτερο achievement στο magic;

Αν εξαιρέσεις το γεγονός πως το έκανα επάγγελμα; Το Battle of Wits deck που είχα κατεβάσει στο πανελλήνιο του 2012 νομίζω. Ήταν ένα deck που έγινε με συλλογική εργασία, καθώς για 2 μέρες ο Βέργατρον και άλλα παιδιά έψαχναν κάρτες και σλιβάριζαν.

Στους δύο πρώτους γύρους, είχα απειλήσει δύο tier 1 dekcs, χάνοντας και από τα δύο με 2-1. Στο ένα παιχνίδι μάλιστα, αν είχα τραβήξει μία basic land θα κέρδιζα. Τρίτο γύρο έπαιξα με ένα άτυχο παιδί που είχε θεωρήσει καλή ιδέα να έρθει με mill deck στο τουρνουά. Μετά πήγαμε για σουτζουκάκια.

Άλλο(α) χόμπι που κερδίζουν τον ελεύθερο χρόνο σου;

Magic δεν παίζω όσο θα ήθελα, αλλά η αλήθεια είναι πως μετά από 20 χρόνια δεν έχω την ίδια όρεξη. Εδώ στο νησί, έμαθα το Warhammer 40k από τα παιδιά που παίζουν χρόνια και μου άρεσε πολύ, τόσο σαν παιχνίδι όσο και σαν χόμπι - συναρμολόγηση, βάψιμο κλπ.

Μ’ αρέσει πολύ το ποδήλατο, αν και τώρα με τον μικρό δεν έχω τον χρόνο να ασχοληθώ αρκετά. Όταν φτιάχνει ο καιρός όμως δεν χάνω την ευκαιρία να βγω μια βόλτα. Επίσης ασχολούμαι με τη φωτογραφία, παίζω ερασιτεχνικά μουσική και φυσικά περνάω αρκετές ώρες μπροστά στο pc.

Σκέψεις για το μέλλον του magic, του δικού σου και του πλανήτη;

Βλέποντας το Magic “από μέσα” καταλαβαίνεις πως οι άνθρωποι δεν αστειεύονται. Το marketing, η υποστήριξη, οι προτάσεις τους και οι ιδέες που σου στέλνουν σε καθημερινή σχεδόν βάση, σε κάνουν και καταλαβαίνεις πως όχι ότι μόνο το παιχνίδι θα κρατήσει πολλά πολλά χρόνια ακόμα, αλλά δύσκολα θα του πάρει άλλο τα σκήπτρα.

Εμένα με βλέπω κάποια στιγμή να αποσύρομαι δίνοντας τόπο σε φρέσκα άτομα στον χώρο. Θα έχω και την ευκαιρία μου να παίζω Magic και Warhammer με την άνεση μου! Ο πλανήτης έχει μέλλον, η ζωή στον πλανήτη όπως την ξέρουμε δεν γνωρίζω, αλλά ελπίζω πως όλα θα πάνε όπως πρέπει - καλά!

Σαν επίλογο, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους όσους εμφανιστήκατε στον πρώτο κύκλο του Meet Me. Οι 33 πρώτοι θα γίνουν το core set του παιχνιδιού που θα κυκλοφορήσει και θα παίζεται όπως το παλιό Υπερ-Ατου! Μακάρι να μπορέσουμε να φτιάξουμε σύντομα και expansion!

gligoris.jpg

 

Meet Me: Γιώργος Παπαδόπουλος

Meet Me - κύκλος δεύτερος! Η αγαπημένη σου στήλη επιστρέφει και φιλοξενεί τον άνθρωπο με τα δύο ονόματα Γιώργο Μασούρα ή Αντώνη Παπαδόπουλο. Πάμε να γνωριστούμε με τον μουσάτο φίλο μας!

Που γεννήθηκες / μεγάλωσες;

Γεννήθηκα στο Αμαρούσιον Αττικής και μεγάλωσα στα στενά της Κυψέλης.

Που πήγες σχολείο;

Πήγα Δημοτικό στο 46ο Αθηνών και Γυμνάσιο - Λύκειο στην Ελληνογερμανική στην Παλλήνη.

Τι έκανες μετά το σχολείο;

Μετά τις Πανελλήνιες, δεν έπιασα τη Νομική στην Ελλάδα και πήγα να προσπαθήσω τη σχολή του Βερολίνου. Έκανα δύο χρονιές 10% και τις 2 πέρασα στο τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας. Αφού δεν τράβαγε άλλο η Γερμανία είπα να έρθω. Κι από τότε Κέρκυρα με τρέλα!

Πότε ασχολήθηκες πρώτη φορά και πότε σοβαρά με το magic;

Πρώτη φορά είχα παίξει μαγεία στο Δημοτικό, που είχε φέρει ένας φίλος μου από Θεσσαλονίκη. Μου άρεσε, αλλά όταν έφυγε αυτός το ξέχασα καθώς δεν υπήρχε κάποιος άλλος να ξέρει.

Σοβαρά ασχολήθηκα από τότε που με έφερε ο Αρλούκοζ στο Ντι το Εφ. Έπαιξα ένα draft SOI και απλά ψήθηκα full!

 

 

Μεγαλύτερο achievement στο magic;

Μεγαλύτερο ατσίβμεντ - ακόμη κι αν πάρω κάποτε pro tour - θα είναι πάντα η Kaladesh League του Digital Fantasy 🙂

Άλλο(α) χόμπι που κερδίζουν τον ελεύθερο χρόνο σου;

Λολάκι, χαρτστόουν και σχέδιο.

Σκέψεις για το μέλλον του magic, του δικού σου και του πλανήτη;

Το magic πιστεύω θα συνεχίσει δυναμικά για πολλά χρόνια ακόμα, μέχρι να επικρατήσει ο Θεός ημών Νικόλαος Μπόλας και να τα μαμήσει όλα! Εγώ θα αράζω στο πλευρό του και θα απολαμβάνω την καταστροφή του κόσμου (μουχαχαχαχα)!

Κάπου εκεί οδηγείται ο πλανήτης, με αργά αλλά σταθερά βήματα...

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες τύπους που θα συναντήσεις, καθώς δεν συμβιβάζεται με λίστες στο constructed και συνέχεια ψάχνεται. Μην τολμήσεις όμως να τον χλευάσεις, γιατί θα σε περιμένει στο limited - κι εκεί δεν αστειεύεται!

 

Meet Me: Πέτρος Χυτήρης

To Meet Me που περίμενες! Ένα επεισόδιο γεμάτο αγωνία και μυστήριο που θα σε κρατήσει καθηλωμένο μέχρι την τελευταία γραμμή. Φίλες, φίλοι ο Πέτρος Χυτήρης!

Που γεννήθηκες / μεγάλωσες;

Κέρκυρα.

DSCN1929.JPG

Που πήγες σχολείο;

Αρχικά στο 12ο Δημοτικό. Όχι στο καινούργιο δεν είμαι κάνας φλώρος. Αργότερα μετακόμισα απέναντι στο 5ο Γυμνάσιο και κατέληξα στο 2ο ΤΕΕ όπου ακολούθησα ειδικότητα σχεδιασμού σε ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Τι έκανες μετά το σχολείο;

Πήγα στο ΙΕΚ και σπούδασα διακοσμητής εσωτερικού χώρου. Στα δύο χρόνια που κράτησαν οι σπουδές μου εξειδικεύτηκα σε 3D σχέδιο σε υπολογιστή, αλλά και σε ελεύθερο σχέδιο. Μετά τις σπουδές παρουσιάστηκα στο Μεγάλο Πεύκο, αλλά οι ειδικές δυνάμεις δεν ήταν έτοιμες για ‘μένα οπότε κατέληξα στη Θήβα στο πυροβολικό.

Κατά τη διάρκεια της μονοετούς θητείας μου πέρασα και από Έβρο, 5 χιλιόμετρα από τα Εληννοτουρκικά σύνορα σε ένα χαριτωμένο μέρος που το λένε Καβίλι, που κατά τους παλαιότερους το γιότα με τον τόνο δεν προφέρεται. Απολύθηκα από τα Ιωάννινα.

Πότε ασχολήθηκες πρώτη φορά και πότε σοβαρά με το magic;

Έπαιξα magic πρώτη φορά στην Alara νομίζω, εδώ στο Digital Fantasy. Σοβαρά έπαιξα από την πρώτη μέρα φυσικά. Τώρα μπορεί να ξεκίνησα και Zendikar δεν είμαι σίγουρος..

90.jpgΜεγαλύτερο achievement στο magic;

Top4 σε Grand Prix Trial στα Γιάννενα. Και να φανταστείς ότι έχασα επειδή τράβηξα κάρτα από το deck του αντιπάλου μου. Δύο φορές. Αλλά εγώ φταίω που έπαιζε ίδια sleeves με ‘μένα;

Άλλο(α) χόμπι που κερδίζουν τον ελεύθερο χρόνο σου;

Video Games και γενικό χάζεμα στο facebook. Πριν βιαστεί κανείς, δεν έχω δικό μου facebook, μπαίνω από του Γιώργη ιγκόγκνιτο!

via GIPHY

Σκέψεις για το μέλλον του magic, του δικού σου και του πλανήτη;

Το magic τσουλάει στον κατήφορο και ο ανήφορος αργεί. Εγώ θα ήθελα να διοικήσω μια μέρα τη Wizards και να φτιάξω ένα θησαυροφυλάκιο ωσάν του Σκρούτζ Μακ Ντακ. Αντί για νομίσματα θα έχει μέσα boosters και θα κάνω μακροβούτια όλη μέρα.

Όσον αφορά τον πλανήτη, αν δεν πέσει φωτιά να μας κάψει είμαστε καλά. Αν και με τόσα όργια που γίνονται τριγύρω το θεωρώ απίθανο.

Ο άνθρωπος - χορηγία, χάριν στον οποίο έκανες κι εσύ το deck σου. Την επόμενη φορά που θα παίξεις μαζί του θυμήσου το και κέρασε τον μία σοκοφρέτα. Το αξίζει!

petran.jpg