Meet Me: Γρηγόρης Παπαδόπουλος

Σήμερα ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος του Meet Me. Σε μία σχιζοφρενική συνέντευξη, παρουσιάζω τον εαυτό μου, απαντώντας στις ερωτήσεις που μου κάνω. Πάμε να με γνωρίσουμε!

Που γεννήθηκες / μεγάλωσες;

Γεννήθηκα στο Μαρούσι της Αττικής και μεγάλωσα σε Κορυδαλλό, Κέρκυρα, Χανιά και Θεσσαλονίκη.

11934938_743749865736577_8175093282015213405_o.jpg

Που πήγες σχολείο;

Σε πολλά και διάφορα μέρη. Ξεκίνησα από το 17ο Δημοτικό σχολείο Κορυδαλλού, και έμεινα εκεί πρώτη και δευτέρα. Τρίτη και τετάρτη πήγα στο Μονοθέσιο Δημοτικό σχολείο Καμάρας στην Κέρκυρα. Μια φανταστική εμπειρία καθώς είχαμε μία αίθουσα κι έναν δάσκαλο για όλες τις τάξεις! Στη συνέχεια επέστρεψα στο 17ο Δημοτικό Κορυδαλλού για να ολοκληρώσω τα πρώτα έξι χρόνια.

Γυμνάσιο πήγα πρώτη και δευτέρα στο 8ο του Κορυδαλλού και τελείωσα την τρίτη στο 9ο Γυμνάσιο Χανίων στην Κρήτη. Λύκειο, πραγματικά δεν ξέρω πως, έμεινα στην ίδια πόλη και στο ίδιο σχολείο, παίρνοντας απολυτήριο από το Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο Χανίων στο Ακρωτήρι.

Τι έκανες μετά το σχολείο;

Πήγα στην Αγγλία και πέρασα εκεί το καλοκαίρι, αλλά επέστρεψα πίσω όταν βγήκαν τα αποτελέσματα των Πανελληνίων εξετάσεων και είδα το όνομα μου στο ΤΕΙ Οχημάτων Θεσσαλονίκης. Έτσι, πέρασα τα επόμενα 12 χρόνια στη νύφη του Θερμαϊκού, τελειώνοντας τη σχολή και κάνοντας στο ενδιάμεσο μία παύση για να ολοκληρώσω την στρατιωτική μου θητεία.

Πότε ασχολήθηκες πρώτη φορά και πότε σοβαρά με το magic;522438_279682932143275_1588479072_n.jpg

Magic έπαιξα πρώτη φορά στον υπολογιστή κάπου στο 1997. Είχε κυκλοφορήσει ένα παιχνίδι τότε που το έλεγαν “Shandalar” και μου το είχε δώσει μια ξαδέλφη μου που δούλευε για το PC Master. Λίγο αργότερα, ο κολλητός μου στη Θεσσαλονίκη, Κώστας Γαβαλάκης, με πήγε στην Κάισσα όπου αγόρασα ένα tournament pack από την 5th Edition.

Εκείνη η πρώτη περίοδος, ήταν και η μοναδική που ασχολήθηκα σοβαρά με το Magic. Χάναμε τον ύπνο μας τα βράδια πριν από κάποια τουρνουά που οργάνωνε η Κάισσα, κάνοντας playtest με τον Κώστα. Ήταν μια εποχή που δεν μπορούσες να βρεις εύκολα single κάρτες, ούτε φυσικά decklists και στίβαμε το κεφάλι μας να κατεβάσει ιδέες!

Μεγαλύτερο achievement στο magic;

Αν εξαιρέσεις το γεγονός πως το έκανα επάγγελμα; Το Battle of Wits deck που είχα κατεβάσει στο πανελλήνιο του 2012 νομίζω. Ήταν ένα deck που έγινε με συλλογική εργασία, καθώς για 2 μέρες ο Βέργατρον και άλλα παιδιά έψαχναν κάρτες και σλιβάριζαν.

Στους δύο πρώτους γύρους, είχα απειλήσει δύο tier 1 dekcs, χάνοντας και από τα δύο με 2-1. Στο ένα παιχνίδι μάλιστα, αν είχα τραβήξει μία basic land θα κέρδιζα. Τρίτο γύρο έπαιξα με ένα άτυχο παιδί που είχε θεωρήσει καλή ιδέα να έρθει με mill deck στο τουρνουά. Μετά πήγαμε για σουτζουκάκια.

Άλλο(α) χόμπι που κερδίζουν τον ελεύθερο χρόνο σου;

Magic δεν παίζω όσο θα ήθελα, αλλά η αλήθεια είναι πως μετά από 20 χρόνια δεν έχω την ίδια όρεξη. Εδώ στο νησί, έμαθα το Warhammer 40k από τα παιδιά που παίζουν χρόνια και μου άρεσε πολύ, τόσο σαν παιχνίδι όσο και σαν χόμπι - συναρμολόγηση, βάψιμο κλπ.

Μ’ αρέσει πολύ το ποδήλατο, αν και τώρα με τον μικρό δεν έχω τον χρόνο να ασχοληθώ αρκετά. Όταν φτιάχνει ο καιρός όμως δεν χάνω την ευκαιρία να βγω μια βόλτα. Επίσης ασχολούμαι με τη φωτογραφία, παίζω ερασιτεχνικά μουσική και φυσικά περνάω αρκετές ώρες μπροστά στο pc.

Σκέψεις για το μέλλον του magic, του δικού σου και του πλανήτη;

Βλέποντας το Magic “από μέσα” καταλαβαίνεις πως οι άνθρωποι δεν αστειεύονται. Το marketing, η υποστήριξη, οι προτάσεις τους και οι ιδέες που σου στέλνουν σε καθημερινή σχεδόν βάση, σε κάνουν και καταλαβαίνεις πως όχι ότι μόνο το παιχνίδι θα κρατήσει πολλά πολλά χρόνια ακόμα, αλλά δύσκολα θα του πάρει άλλο τα σκήπτρα.

Εμένα με βλέπω κάποια στιγμή να αποσύρομαι δίνοντας τόπο σε φρέσκα άτομα στον χώρο. Θα έχω και την ευκαιρία μου να παίζω Magic και Warhammer με την άνεση μου! Ο πλανήτης έχει μέλλον, η ζωή στον πλανήτη όπως την ξέρουμε δεν γνωρίζω, αλλά ελπίζω πως όλα θα πάνε όπως πρέπει - καλά!

Σαν επίλογο, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους όσους εμφανιστήκατε στον πρώτο κύκλο του Meet Me. Οι 33 πρώτοι θα γίνουν το core set του παιχνιδιού που θα κυκλοφορήσει και θα παίζεται όπως το παλιό Υπερ-Ατου! Μακάρι να μπορέσουμε να φτιάξουμε σύντομα και expansion!

gligoris.jpg