Meet Me: Γιώργος Καούνης

Το σημερινό Meet Me ξεπερνάει τον εαυτό του, καθώς βάζει απέναντι του τον εμπνευστή και πιο φανατικό του αναγνώστη. Φίλες, φίλοι, γνωρίστε τον απόλυτο Γιώργο. Τον Γιώργο Καούνη!

Ο Γιώργος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι της 28/7/1972, στην κλινική Γαληνός (η οποία υπάρχει ακόμη). Μεγάλωσε στην Τριανδρία, μία περιοχή που βρίσκεται ανάμεσα στο γήπεδο του Ηρακλή (Καυτανζόγλειο) και του ΠΑΟΚ (Τούμπα). Τελικά την καρδιά του κέρδισε η ασπρόμαυρη ομάδα και η ευρύτερη περιοχή της Τούμπας. Δημοτικό σχολείο πήγε στην Τριανδρία και Γυμνάσιο / Λύκειο στο 1ο ΤΕΛ Θεσσαλονίκης που βρίσκεται στην περιοχή του Βαρδάρη, μία φανταστική περιοχή γεμάτη "σπίτια" τότε.


Ο τομέας που επέλεξε; Τι άλλο, Προγραμματισμός Η/Υ. Μετά το σχολείο κατέβηκε στον Πειραιά με σκοπό να γραφτεί σε ένα άκυρο ΤΕΙ που πέρασε, αλλά δεν πήγε ποτέ κι έτσι γράφτηκε σε ένα ΙΕΚ Γραφιστικής το οποίο και τελείωσε το 1993. Μετά την αποφοίτηση του ασχολήθηκε πολύ με τον προγραμματισμό, πήγε στα Τεθωρακισμένα όπου "πέταξε" 19 μήνες της ζωής του και εργάστηκε για 3-4 χρόνια με τον πατέρα Καούνη στην οικογενειακή επιχείρηση. Η μεγάλη αγάπη του όμως, η γραφιστική, ήταν ισχυρότερη και έτσι τα περισσότερα χρόνια της ζωής του (ως τώρα φυσικά) βιοπορίστικε με αυτήν. 

Magic ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2004. Θυμάται πως πήγε στην τοπική Κάισσα, πήρε το starter box της 8ης έκδοσης και ανοίγοντας στο σπίτι δεν μπόρεσε να καταλάβει ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ! Ήταν τραγικό, λέει! Το Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς έκανε την εμφάνιση της η Kamigawa, ήταν η έκδοση που έβαλε τον Γιώργο στο competitive play και θυμάται χαρακτηριστικά τον πρώτο αντίπαλο που κέρδισε. Ήταν ο Γιώργος Ζαχούλης και ήταν σε ένα sanctioned FNM! Το Magic το αγάπησα από την πρώτη στιγμή, μας λέει νοσταλγικά. 

Ο Γιώργος θεωρεί - και όχι άδικα - πως το μεγαλύτερο achievement που έχει πετύχει στο Magic είναι το ότι γνώρισε υπέροχους ανθρώπους, έκανε φίλους με κάποιους από τους οποίους πέρασε εκπληκτικές στιγμές, δέθηκε μαζί τους και θα συνεχίζουν να είναι στη ζωή του. Αυτός είναι ο ουσιαστικός πλούτος ενός παιχνιδιού το οποίο έχει κρατήσει το ενδιαφέρον του για 10+ χρόνια. 

Στα χόμπι του αναφέρει τις μπύρες, τον αθλητισμό, με ιδιαίτερη έμφαση το τρέξιμο στην ύπαιθρο, τις μπύρες και το γράψιμο μικρών ιστοριών, σκέψεων και αστείων κειμένων τα οποία φιλοξενεί στην προσωπική του ιστοσελίδα / blog. Επίσης λατρεύει τις συζητήσεις που φτάνουν να αναλύουν τα πράγματα ουσιαστικά και σε βάθος. Κάθε άνθρωπος έχει κάτι διαφορετικό να σου πει και ο Γιώργος αρέσκεται να μαζεύει γνώμες για το ίδιο θέμα από ομάδες ανθρώπων που καμία σχέση δεν έχουν μεταξύ τους. Α, και του αρέσουν οι μπύρες!

Για το Magic πιστεύει πως δεν θα σταματήσει να εξελίσσεται ποτέ, καθώς η εταιρία κάνει πολύ καλή δουλειά και περιμένει τη μέρα που θα δούμε virtual τέρατα - αλά YuGiOh! Δίνει πολλά χρόνια παιχνιδιού στον εαυτό του ακόμη, καθώς το Magic δεν σταματάει ποτέ να τον συγκινεί. Το μελλοντικό του εαυτό τον φαντάζεται να ξεφυλλίζει το βιβλίο που πρόσφατα έκδωσε και η σκέψη τον κάνει να νιώθει πολύ καλά. Ο σκοπός της ζωής του είναι να αφήσει κάτι για τις επόμενες γενεές, κάτι "όμορφο και σοβαρό".

Στην ερώτηση μας για το μέλλον του πλανήτη απαντάει με ένα μακρόσυρτο "εμμμ".... Στιγμές αργότερα συνεχίζει: "Το γνωμικό Money Talks είναι το motto της εποχής. Δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες για την πλειοψηφία του κόσμου, αλλά πρέπει πάντα να προσπαθούμε για το καλύτερο. Συνήθως όμως δεν έχουμε ιδέα τι είναι το καλύτερο! 

Αν ποτέ βρεθείς απέναντι στον Γιώργο μη διστάσεις να κουβεντιάσεις μαζί του. Στο τέλος της μέρας θα καταλήξετε να πίνετε μπύρες, διαφωνώντας αν η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα!