Meet Me: Λάμπρος Γεωργακόπουλος

Δέκατο τρίτο - και τυχερό - Meet Me και φιλοξενούμε έναν θρύλο του Sultai, έναν αληθινό pro του Hearhstone, έναν βιρτουόζο κιθαρίστα. Φίλες και φίλοι γνωρίστε τον Λάμπρο Γεωργακόπουλο!

Ο Λάμπρος είναι παιδί της πρωτεύουσας, γέννημα θρέμμα Αθηναίος. Γεννήθηκε στο Μαρούσι και μεγάλωσε αρκετά πιο μακριά, στο όμορφο Χαϊδάρι, ένας μικρός παράδεισος στην άκρη της τσιμεντούπολης. Σχολείο πήγε στο Χαϊδάρι ξεκινώντας από το 11ο Δημοτικό, συνεχίζοντας στο 5ο Γυμνάσιο, καταλήγοντας στο 3ο Λύκειο Χαϊδαρίου. Επέλεξε να δώσει Πανελλήνιες εξετάσεις και δικαιώθηκε με τη δεύτερη φορά που πέρασε στη σχολή Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, στην οποία είναι φοιτητής στο δεύτερο έτος τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές. 

Το Magic μπήκε στη ζωή του τον τελευταίο χρόνο του Λυκείου. Ο Λάμπρος δεν ήταν άσχετος στα TCGs, καθώς έπαιζε ήδη YuGiOh!, απλά έκανε το παραπάνω βήμα αγοράζοντας μαζί με έναν φίλο του το duel deck Ajani vs Bolas. Η σπίθα άναψε και ο Λάμπρος πειραματίστηκε με διάφορες δικές του δημιουργίες που έφτιαχνε με τη βοήθεια ενός deck builders toolkit που πάνσοφα απέκτησε, ξεκινώντας μάλιστα competitive σε FNM στο τοπικό του κατάστημα - χωρίς ιδιαίτερες διακρίσεις όμως. 

Αργότερα ήρθε στην Κέρκυρα, όπου είδε τους Νίκο Αυλωνίτη και Γιώργο Νάτση να παίζουν σε μία καφετέρια. Τους πλησίασε διστακτικά για να τους ρωτήσει αν υπάρχει κάποιο κατάστημα που θα μπορούσε να παίξει Magic, και η αντίδραση τους ξεπέρασε κάθε προσδοκία του, καθώς τα παιδιά όχι μόνο τον οδήγησαν στο Digital Fantasy, αλλά του έφτιαξαν κι ένα monoRed deck για να έχει να παίζει - κάτι για το οποίο είναι υπέρ ευγνώμων. Η σπίθα είχε γίνει πλέον πυρκαγιά και ο Λάμπρος με υπομονή έφτιαξε το Sidisi / Whip που θα παίζει μέχρι το rotation, τουλάχιστον στο Standard!

Για τον σχεδόν ένα χρόνο που παίζει ανταγωνιστικά, ο Λάμπρος δεν μετράει κάποιο μεγάλο επίτευγμα στη συλλογή του, πέραν της παρουσίας του σε τελικό FNM 2 φορές. Η αλήθεια είναι πως κι αυτό από μόνο του είναι κάτι, καθώς με ένα deck το οποίο δεν είναι στα tier 1 σε τουρνουά που παίζουν 16+ παίκτες το 3-0 ή 4-0 μέχρι τον τρίτο ή τέταρτο γύρο αντίστοιχα για νέο παίκτη θεωρείται εξαιρετικό. Εκτός από το Magic, ο Λάμπρος περνάει τον ελεύθερο του χρόνο παίζοντας μουσική και βλέποντας ταινίες. Είναι πολύ πιθανό επίσης να τον πετύχεις σε κάποια καφετέρια, καθώς είναι μεγάλος fan του καλού καφέ.

Για το παιχνίδι μας, ο Λάμπρος πιστεύει πως δεν είναι τυχαία το δημοφιλέστερο TCG σήμερα. Έχει μεγάλες προσδοκίες για το μέλλον του, καθώς πιστεύει πως η Wizards δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσει το τεράστιο κοινό του παιχνιδιού δυσαρεστημένο. Για τον εαυτό του, θέλει αρχικά να τελειώσει τη σχολή του και έπειτα να βρει ένα επάγγελμα σχετικό με τον τομέα του, κάτι που σήμερα είναι δύσκολο αλλά ευχόμαστε στο μέλλον να αλλάξει. Όσο για τον πλανήτη, ο Λάμπρος δεν έχει καταναλώσει φαιά ουσία στο θέμα, ότι είναι να γίνει θα γίνει οπότε δεν υπάρχει άγχος!

Από τους νεότερους παίκτες, αλλά δεν πρέπει ποτέ να τον υποτιμήσεις. Εκεί που νομίζεις ότι ελέγχεις το παιχνίδι έρχονται το ζόμπια του και τότε τίποτα δεν μπορεί να σε γλυτώσει!