Meet Me: Σπύρος Δήμος

To Meet Me σήμερα φιλοξενεί έναν άνθρωπο που θα μπορούσε άνετα να ήταν samādhi της γιόγκα. Ελάτε να γνωρίσουμε μαζί τον Σπύρο Δήμο, τον απόλυτο άρχων της ισορροπίας!

O Σπύρος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα, αλλά η καταγωγή του είναι από την Άρτα. Πήγε στο 13ο Δημοτικό, 4ο Γυμνάσιο και 1ο Γενικό Λύκειο, το οποίο τελείωσε φέτος δίνοντας πανελλήνιες εξετάσεις που του άνοιξαν την πόρτα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 

Ασχολήθηκε με το Magic για πρώτη φορά πριν λίγα χρόνια, όπως μας δηλώνει. Πριν αρχίσει να παίζει είχε αγοράσει κάνα δύο Booster, ενώ θυμάται χαρακτηριστικά πως στο πρώτο που είχε ανοίξει υπήρχε μέσα μία Liliana Vess (M11), την οποία είχε πετάξει σε ένα ράφι αγνοώντας πως είναι Mythic Planeswalker. To πρώτο pack που αγόρασε ήταν από New Phyrexia, ένα deck που εστίαζε στο μαύρο χρώμα, την προσοχή του όμως κέρδισε γρήγορα το κόκκινο. Κι ενώ θα περίμενε κανείς να παίζει Goblins και καψίδια, ο Σπύρος εστίασε στην Big Red, εξαιτίας του Inferno Titan που είχε αγοράσει με τον οποίο τσάκιζε τα μούτρα των φίλων του #pay2win!

Στο πρώτο του επίσημο τουρνουά είχε προσπαθήσει να παίξει ένα four color Wolves (wat?) και μετά έπαιζε πιο προσγειωμένα πράγματα συνεχίζοντας με αμείωτο ενδιαφέρον μέχρι σήμερα. Ο Σπύρος μάλιστα, ήταν αυτός που παρέσυρε όλη του την παρέα στο παιχνίδι, από τους οποίους οι περισσότεροι συνεχίζουν να παίζουν και μόνο ένας αντιστάθηκε, ο μυθικός Ανδρέας Αυγούστης που σαν άλλος Οδυσσέας άκουγε τις σειρήνες χωρίς να παρασύρεται! Οι πανελλήνιες τον κράτησαν λίγο μακριά από την δράση, αλλά η επάνοδος του στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται θρυλική.


Χωρίς δεύτερη σκέψη, το μεγαλύτερο achievement που έχει καταφέρει είναι 4 ισοπαλίες και μία νίκη σε ένα πεντάγυρο FNM. Εκεί πήρε και το όνομα Master of Balance και προκαλεί όποιον νομίζει πως μπορεί να κάνει κάτι καλύτερο να το κάνει. Υποψήφιοι υπάρχουν, αλλά αυτό το ρεκόρ δύσκολα θα καταρριφθεί, κυρίως λόγω της μίας νίκης που προσδίδει στο deck ένα κύρος. Το deck ήταν ένα U/W Control που κέρδιζε με Aetherling ή Elspeth, τελική TMS ή επειδή ο άλλος βαριόταν την πέμπτη λούπα Elixir/Revelation και τα παρατούσε. Κατά τ' άλλα ο Σπύρος έχει παίξει σε πολλούς τελικούς, χωρίς να κερδίσει όμως κανέναν, αλλά του αρέσει το λιγότερο competitive παιχνίδι και τα λιγότερο "σοβαρά" decks και δεν τον πειράζει καθόλου αυτό.

Άλλα χόμπι και ασχολίες που κερδίζουν τον ελεύθερο του χρόνο είναι η μουσική, το καράτε και φυσικά το gaming. Στη μουσική έχει πτυχίο ηλεκτρικής κιθάρας και μπορεί να παίξει σόλο του Dave Mustaine άμα λάχει, ενώ παίζει και πιάνο. Το καράτε μας εξομολογείται πως το παράτησε λόγω πανελληνίων και δεν μας αποκαλύπτει αν θα το συνεχίσει, όσο για το gaming κάθε άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του ασχολείται λίγο ή όλη μέρα. 

Τον ρωτήσαμε για το μέλλον του Magic, και απάντησε με σιγουριά πως θα συνεχίσει να εξελίσσεται και να αποδεικνύει με κάθε νέο set γιατί ακόμη και μετά από τόσα χρόνια παραμένει το καλύτερο TCG. Στις άλλες ερωτήσεις που του κάναμε για το μέλλον μας απάντησε πως το μόνο σίγουρο είναι πως το Eurobasket 2015 θα το πάρει ομάδα από την Ευρώπη. Για το δικό του μέλλον, προβλέπει να ασχολείται με τη φυσική σε ερευνητικό επίπεδο επειδή του αρέσουν τα περισσότερο "περίπλοκα" πράγματα (σσ. νομίζω πως φαίνεται από τα deck που παίζει!)

Όσο για τον πλανήτη, θεωρεί πως αν η γενιά του συνεχίσει να κάνει τα ίδια λάθη με αυτά των προηγουμένων, δηλαδή την υπερμόλυνση και καταστροφή του πλανήτη σε κάθε επίπεδο θα πρέπει να αρχίσουμε να ψάχνουμε για άλλο σπίτι. Είναι αισιόδοξος όμως πως οι "μεγάλοι" θα σταματήσουν να τοποθετούν το συμφέρον τους πάνω από το κοινό καλό! 

Κλείνοντας σας αφήνω με μία αυτούσια δήλωση του Σπύρου: "Αυτά από μένα και ήταν χαρά μου που είμαι το πρόσωπο του meet me αυτής της εβδομάδας"

Βγαίνουν τα pairings και διαβάζεις δίπλα στο όνομα σου "Σπύρος Δήμος". Να είσαι σίγουρος πως θα είναι το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της ζωής σου!


  • grin emoticon.