ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 60€!

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 60€

201112120

Κατηγορίες

Μικρές Συμβουλές για το Rank στο MtG Arena

Facebook
Twitter
Reddit
Email
Print

MtG Arena Rank Guide

από τον Προκόπη Ζαρκάδα

Hello everybody. Παρατήρησα τελευταία αρκετές συζητήσεις στο διαδίκτυο που αφορούσαν τα Rank στο online παιχνίδι MTG Arena, όπως επίσης και αρκετοί γνωστοί μου και μαγικοσυναγωνιστές εξέφρασαν  τις απόψεις τους και τις αμφιβολίες τους για το κατά πόσον σε αφήνει το παιχνίδι να ανέβεις η όχι.

Γι’ αυτό το λόγο, θέλησα να γράψω κάποιες μικρές συμβουλές που, κατά τη προσωπική μου άποψη, μπορούν να βοηθήσουν κάποιον παίχτη να δει τη διαδικασία των Rank του MTG Arena από μια πιο θετική και αισιόδοξη πλευρά. Θα προσπαθήσω οπότε, όσο καλύτερα μπορώ, να απαντήσω σε κάποιες απορίες που έχουν ορισμένοι για τα Rank του παιχνιδιού.

Οι πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που εντόπισα και αναλύω είναι οι εξής:

1. To Rank μου αντικατοπτρίζει το πόσο καλός παίχτης είμαι και το πόσο καλό deck έχω;

Φυσικά και ΟΧΙ. Το Rank σου στο MTG Arena δεν δείχνει σε καμία περίπτωση το πόσο καλός παίχτης είσαι ή αν έχεις δυνατό deck. Μπορεί ένας παίχτης να είναι πολύ καλός και έμπειρος, αλλά να μην έχει χρόνο να ασχοληθεί με το παιχνίδι λόγω δουλειάς, υποχρεώσεων, άλλων προτιμήσεων κλπ., ενώ αντίστοιχα ένας παίχτης λιγότερης εμπειρίας να έχει περισσότερο χρόνο και όρεξη να διαθέσει, με αποτέλεσμα να ανεβαίνει σταδιακά περισσότερο.

Δεν πρέπει λοιπόν κάποιος να νοιώθει μειονεκτικά αν δεν είναι τόσο ψηλά όσο άλλοι στο Rank, αλλά αντιθέτως, στον όποιο χρόνο διαθέτει εκεί, να κοιτάει πως να περάσει καλά και να ευχαριστηθεί το παιχνίδι.

2. Έχει σημασία λοιπόν πόσο ψηλά είμαι στο Rank;

Όσον αφορά τα μηνιαία prizes που δίνει η Arena έχει, όσον αφορά όμως τη διασκέδαση του παιχνιδιού δεν έχει ΚΑΜΙΑ απολύτως σημασία. Όσο ψηλά και να είσαι στο Rank, μην ξεχνάς ότι το Magic είναι ένα παιχνίδι και σκοπός του είναι να περνάς καλά. 

Το βασικότερο είναι να μπαίνεις, να παίζεις και να είσαι ευχαριστημένος όταν κλείσεις την οθόνη σου γιατί πέρασες καλά, έκανες τα play σου και ευχαριστήθηκες τα deck σου.

3. Παρόλα αυτά εγώ θέλω να ανέβω. Ποιο είναι το βασικότερο που χρειάζομαι για να τα καταφέρω;

Κατά τη γνώμη μου, δύο είναι τα βασικότερα που χρειάζεται κάποιος για να ανέβει στο Rank και πρέπει να τα συνδυάζει: ΧΡΟΝΟ και ΥΠΟΜΟΝΗ. Χρειάζεσαι χρόνο να διαθέσεις (τώρα με την καραντίνα έχεις λίγο περισσότερο είναι η αλήθεια) αλλά και πολύ υπομονή, διότι το Rank στο Arena έχει και τα πάνω του αλλά και τα κάτω του, οπότε σημαντικό είναι να μην απογοητεύεσαι. 

Κανείς δεν σου εγγυάται ότι αν κάτσεις δυο-τρεις ώρες να ασχοληθείς θα κερδίσεις όλα σου τα παιχνίδια. Το πιο πιθανό μάλιστα είναι να χάσεις αρκετά από τα παιχνίδια που θα παίξεις στο διάστημα αυτό, πρέπει λοιπόν να εξοπλιστείς με πολύ υπομονή και να διατηρείς την ψυχολογία σου χαλαρή και ανέπαφη. 

Αν κάποια στιγμή νοιώσεις εκνευρισμένος, μην ξεχνάς τον βασικότερο κανόνα του Magic: ΠΑΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΚΑΛΑ. Οπότε αν σε εκνευρίζει το παιχνίδι, καλύτερα κλείσε το για λιγάκι και κάνε ένα μικρό διάλλειμα, ασχολήσου με κάτι άλλο να χαλαρώσεις.

4. Ναι, έχω και χρόνο και υπομονή αλλά η arena μου δίνει όλη την ώρα κακά match ups και με εκνευρίζει. Τι μπορώ να κάνω;

Καταρχήν, να ξεκαθαρίσω ότι η Arena δεν σε μισεί. Απλώς θέλει να σε δυσκολέψει, όπως και πολλούς άλλους παίχτες ταυτόχρονα με σένα, για να εντοπίσει αν αξίζει να ανέβεις. Αν όμως σε βάζει συνεχόμενα με κακά σου match up, με decks που παίζουν main κάρτες sideboard που σε πονάνε κλπ, μην πανικοβάλλεσαι, καθώς υπάρχουν τρόποι να το αλλάξεις αυτό υπέρ σου. 

Ο πρώτος και ο πιο απλός είναι να έχεις εύκαιρα δυο τρία deck τα οποία γνωρίζεις καλά, όχι μόνο ένα. Έτσι, όταν παρατηρήσεις για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ότι κάτι δεν πάει καλά, ότι η Arena σε έχει «στοχοποιήσει» μην διστάζεις: ΑΛΛΑΞΕ DECK. Θα παρατηρήσεις ότι στα επόμενα 5-6 παιχνίδια σου δεν θα συναντήσεις τόσα κακά match ups όσο πριν και όταν δεις ότι το παιχνίδι πάει να σε ξαναστοχοποιήσει, μάντεψε: Ξανά άλλαξε Deck και ούτω καθ’ εξής. 

Ο δεύτερος τρόπος, σε περίπτωση που θέλεις να κρατήσεις το ίδιο deck και να το «λιώσεις» είναι να κάνεις συνεχής αλλαγές στο sideboard αλλά και στο mainboard για deck που σε «πονάνε». Αν κάποιο deck σε ενοχλεί πολύ, βάλε στο sideboard σου 1-2 κάρτες στοχευμένες γι’ αυτό και θα συνειδητοποιήσεις ότι δεν θα σε ξαναβάλει να παίξεις με παίχτη που έχει αυτό το deck για πολύ ώρα, μπορεί και σχεδόν ποτέ ξανά. 

Βέβαια έτσι έχεις κάποιες κάρτες που στέκονται στο sideboard σαν την άδικη κατάρα αλλά, τι να κάνουμε είναι αναγκαίο. Στην ακραία περίπτωση που εντοπίζεις πολλά διαφορετικά deck που σε δυσκολεύουν αλλά έχουν κάποια κοινή κάρτα sideboard που τα παλεύει όλα τους, βάλε την main και θα δεις αυτόματα τεράστια αλλαγή στον τρόπο που επιλέγει η Arena τα match up σου, με ρίσκο φυσικά να είναι τελείως άχρηστες απέναντι σε κάποια άλλα deck. Οπότε, αν δυσκολεύεσαι: ΚΑΝΕ ΑΛΛΑΓΕΣ.

mtg arena rank guide
5. Καλά όλα αυτά, αλλά αν μου δίνει όλο κακά χέρια και πρέπει να κάνω mulligan ή τραβάω μόνο lands;

Καλώς η κακώς, η τύχη είναι ένα μεγάλο κομμάτι του magic και πρέπει να αποδεχτείς ότι θα υπάρχουν στιγμές που δεν θα είσαι καθόλου τυχερός. Σκέψου όμως και εσύ πόσες φορές μπορεί να κέρδισες κάποιον αντίπαλο επειδή εκείνος ήταν άτυχος, προσπάθησε λοιπόν να μην εκνευρίζεσαι όταν έχεις ατυχία αλλά να σκέφτεσαι τον βασικό κανόνα του Magic που αναφέραμε παραπάνω και τον ξαναγράφω (Ω ναι) για εμπέδωση: ΠΑΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΚΑΛΑ. 

Όσον αφορά τα mulligans, είναι μέρος του παιχνιδιού και, κατά την ταπεινή μου άποψη, δεν πρέπει να διστάζεις να τα πάρεις αν έχεις κακό χέρι. Ακόμη, αν παίζεις παιχνίδι με sideboard, σου έχω μια συμβουλή που μπορεί να σε ηρεμήσει: Αν δεις ότι και το δεύτερο 7αρι είναι χάλια και δεν θες να πας 5 γιατί έτσι κι αλλιώς πιστεύεις ότι θα χάσεις, μην πατήσεις concede, κράτησε 6 και μην παίξεις τίποτα. Ακόμη και πρώτος να παίζεις μην παίξεις ούτε μια land, άσε τον άλλο να παίξει ένα δυο γύρους. 

Έπειτα, πριν από το clean up που αναγκαστικά θα έκανες discard και θα του έδειχνες κάρτα, κάνε concede και βάλε sideboard: Εσύ ξέρεις τι παίζει ο αντίπαλος, εκείνος όμως δεν ξέρει, οπότε το πιθανότερο είναι να οδηγηθείς σε ξεκούραστο, χαλαρωτικό για τον εκνευρισμό σου, δεύτερο παιχνίδι και να λύσετε τις διαφορές σας στο τρίτο.

 Όσον αφορά την ατυχία στο παιχνίδι, έχω παρατηρήσει κάτι (το οποίο σημειώνω ότι εκφράζει την προσωπική μου άποψη και σε καμία περίπτωση την τοποθέτηση των κατασκευαστών του ίδιου του MTG Arena) που μπορεί ίσως να βοηθήσει: μέχρι τα πρώτα 5-6 daily wins το παιχνίδι σου δίνει κανονικά χέρια, στην πορεία σε δυσκολεύει αρκετά αλλά, αν αντέξεις και φτάσεις κουτσά στραβά μέχρι τις 14-15 νίκες, από εκεί και πέρα, αν κι εφόσον συνεχίσεις να παίζεις για το Rank σου, σου δίνει πλέον κανονικά χέρια και ίσως και πιο άνετα match ups.

Ελπίζω να βοήθησα με αυτές τις μικρές συμβουλές και να νοιώθετε πιο άνετα πλέον με το θέμα του Rank. Εύχομαι σε όλους καλές μαγικοκόντρες και πάνω από όλα να μην ξεχνάμε τον υπέρτατο κανόνα:

ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΚΑΛΑ!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για μια προσαρμοσμένη εμπειρία περιήγησης. Δίνουμε προτεραιότητα στο απόρρητο σας και χρησιμοποιούμε μόνο τα απαραίτητα cookies.

0