ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 60€!

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 60€

210530j100

Κατηγορίες

Junk Corner: Golgari Reanimator

Facebook
Twitter
Reddit
Email
Print

Golgari γιατί είμαι Boomer και αυτά τα κολέγια του Strixhaven δεν μου κάθονται καλά. Το σημερινό Πράσινο – Μάυρο deck είναι γεμάτο “μπιφτέκια” που δεν λένε να πεθάνουν! Αν σ’ αρέσει να ζεις στο όριο και να κερδίζεις με overkill αυτό το deck είναι για σένα.

Αυτό το deck βασίζεται στην κακοτυχία των αντιπάλων σου, αλλά και στην δική σου καλή τύχη. Τώρα, αν καταφέρεις και συνδυάσεις αυτά τα δύο θα περάσεις ένα ευχάριστο απόγευμα τσακίζοντας κάθε deck με τα μεγάλα κορμιά που θα κατεβάζεις από τον.. πέμπτο γύρο και μετά. Είπαμε, θέλει τον χρόνο του.

Ας δούμε τη decklist και αναλύω τη στρατηγική αμέσως μετά:

Golgari Reanimator

Format: Standard (Strixhaven)

Lands (23)
2 [c]Fabled Passage[/c]
2 [c]Faceless Haven[/c]
8 [c]Snow-Covered Forest[/c]
7 [c]Snow-Covered Swamp[/c]
4 [c]Woodland Chasm[/c]

Sorceries (17)
2 [c]Bala Ged Recovery[/c]
3 [c]Blood on the Snow[/c]
4 [c]Cram Session[/c]
3 [c]Field Trip[/c]
2 [c]Unbreakable Bond[/c]
3 [c]Witherbloom Command[/c]

Enchantments (4)
4 [c]Binding the Old Gods[/c]

Instants (2)
2 [c]Back for More[/c]

Creatures (12)
2 [c]Blex, Vexing Pest[/c]
2 [c]Burning-Rune Demon[/c]
2 [c]Elder Gargaroth[/c]
2 [c]Egon, God of Death[/c]
1 [c]Kogla, the Titan Ape[/c]
1 [c]Massacre Wurm[/c]
2 [c]Polukranos, Unchained[/c]

Planeswalkers (2)
1 [c]Garruk, Cursed Huntsman[/c]
1 [c]Professor Onyx[/c]

Sideboard (15)
1 [c]Basic Conjuration[/c]
2 [c]Chainweb Aracnir[/c]
1 [c]Confront the Past[/c]
1 [c]Containment Breach[/c]
2 [c]Cling to Dust[/c]
4 [c]Duress[/c]
1 [c]Environmental Sciences[/c]
1 [c]Introduction to Annihilation[/c]
1 [c]Kaervek, the Spiteful[/c]
1 [c]Mascot Exhibition[/c]

 Lands

To πρώτο πράγμα που παρατηρείς είναι τα Snow Lands.

Ο κύριος λόγος που υπάρχουν είναι το [c]Blood on the Snow[/c] που θες να το παίξεις με τουλάχιστον 6 Snow Lands κάτω. Καθαρίζει το board από ενοχλητικά Creatures ή Planeswalkers και επιστρέφει μία καλή απειλή για τον αντίπαλο.

Επίσης σκοτώνει αντίπαλους Planeswalkers αφήνοντας τα πλάσματα σου στο παιχνίδι. Είναι μια φανταστική κάρτα, αξίζει και τα 6 mana που κοστίζει και θα μπορούσε να είναι ο μοναδικός λόγος που το deck παίζει με Snowlands.

O δεύτερος λόγος είναι το [c]Faceless Haven[/c]. Νομίζω δεν χρειάζεται συστάσεις, μία φανταστική creature land που βάζει σε clock τον αντίπαλο όταν το παιχνίδι γίνεται στο top-deck, αλλά μπορεί και να μπλοκάρει αποτελεσματικά σχεδόν τα πάντα.

Ο τρίτος λόγος είναι γιατί μ’ αρέσουν. Το μεγάλο τους πρόβλημα λέγεται [c]Reidane, God of the Worthy[/c]. Αυτή η κάρτα μας κλείνει το σπίτι καθώς μας πάει πολύ πίσω και αν σκεφτείς ότι παίζει κυρίως σε monoWhite aggro μας το κάνει ένα πολύ κακό match-up.

210530j100

 Sorceries

To κύριο θέμα των sorceries είναι reanimation spells όπως πολύ σωστά μάντεψες. 

Το δυνατό μας spell είναι το [c]Blood on the Snow[/c] χωρίς περισσότερη ανάλυση. Το δεύτερο reanimation spell είναι το [c]Unbreakable Bond[/c] που επιστρέφει ένα creature μας με lifelink, πολύ χρήσιμο για όταν μας πιέζει ένας επίμονος αντίπαλος. Γύρνα έναν [c]Kogla, the Titan Ape[/c] πίσω έτσι και θα με θυμηθείς!

Τα [c]Cram Session[/c] και [c]Field Trip[/c] παίζουν δύο ρόλους. Αν έχουμε κάτι μεγάλο στο χέρι το κάνουμε cycling, ή φέρνουμε κάποιο lesson από το sideboard. To πρώτο μας δίνει επιπλέον ελπίδες απέναντι σε aggro, το άλλο μας φέρνει πιο κοντά στο όνειρο.

Τέλος το [c]Witherbloom Command[/c] μας γεμίζει το graveyard σκάβωντας για land παράλληλα, ενώ μπορεί να σκοτώσει κάτι ενοχλητικό όπως [c]Lotus Cobra[/c], [c]Edgewall Innkeeper[/c] ή [c]Seasoned Hallowblade[/c] και το [c]Bala Ged Recovery[/c] συνδυάζεται όμορφα με τον [c]Burning-Rune Demon[/c], μπορεί όμως να γίνει και η land που μας λείπει από το curve.

210601100

 Enchantments

Δε χωράνε συστάσεις νομίζω, κάθε BG deck παίζει αυτό το Saga που είναι removal και ramp, ενώ το τρίτο chapter παρ’ ότι αδιάφορο δεν μειώνει καθόλου την αξία της κάρτας. Ο λόγος για το [c]Binding the Old Gods[/c] φυσικά.

 Instants

Δεν παίζουμε κανένα instant speed removal. Τίποτα μικρό, ενοχλητικό, ανουσιο πράγμα που κάνει τον κάθε αντίπαλο να βλαστημάει από μέσα του. Αντ’ αυτού, παίζουμε το τρίτο reanimation spell, το πολύ δυνατό [c]Back for More[/c]. Κοστίζει ένα mana παραπάνω από το [c]Unbreakable Bond[/c] αλλά το γεγονός ότι μπορείς να το παίξεις στο combat, να σκοτώσεις κάτι και να μπλοκάρεις κάτι άλλο αξίζει.

 Creatures

Σε φθηνά creatures οι επιλογές μας είναι τα [c]Blex, Vexing Pest[/c], [c]Egon, God of Death[/c] και [c]Polukranos, Unchained[/c]. Τον Blex συνήθως τον καστάρουμε σαν Search for Blex που μας γεμίζει το graveyard και μας φέρνει την πέμπτη land ή/και το reanimation spell. Αν δεχόμαστε πίεση, είναι μια χαρά κορμί με μία χαρά ability.

O Egon, αν έρθει νωρίς κατεβαίνει σαν Throne of Death ενώ αν έρθει αργά δεν μας χαλάει ένα 6/6 deathtouch στα 3 mana. Φθηνό θα μπορούσες να πεις και τον [c]Polukranos, Unchained[/c] που είναι γερό κορμί και βαστάει άμυνα ή πιέζει – ανάλογα την κατάσταστη. Στα συν του η σχεδόν ανοσία του στο [c]Heartless Act[/c] και φυσικά το escape.

210602120

Στα πολλά mana, το πιο σημαντικό μας creature είναι ο [c]Burning-Rune Demon[/c]. Είναι αυτός που θα φέρει την υπόλοιπη παρέα, ή τα spells που θα ξαναφέρουν τα creatures που θάψαμε ή πέθαναν νωρίτερα. Είναι κορμί, πετάει και δεν είναι legend – τι άλλο να ζητήσεις;

Ο [c]Elder Gargaroth[/c] δεν χρειάζεται συστάσεις, ενώ [c]Kogla, the Titan Ape[/c] και [c]Massacre Wurm[/c] αναλαμβάνουν να κάνουν δύσκολο το έργο των creatures των αντιπάλων. Παράδειγμα, αν ο αντίπαλος παίζει πολλά μικρά creatures φέρνεις με τον δαίμονα ένα Wurm κι ένα [c]Blood on the Snow[/c], ενώ αν παίζει μεγαλύτερα ο Kogla και το [c]Back for More[/c] δουλεύουν τέλεια.

 Planeswalkers

H νέα Liliana είναι ιδανική για το deck, αλλά το slot μοιράζεται με το [c]Garruk, Cursed Huntsman[/c] γιατί ο πρασινομαύρος planeswalker είναι πολύ δυνατός για να αγνοηθεί σε midrange deck.

H [c]Professor Onyx[/c] θα μας προετοιμάσει για ένα καλό reanimation, έχει καλό removal ability ενώ σε late game η τελική της είναι αρκετή για να κερδίσεις (δεν το έχω καταφέρει ποτέ). To magecraft δεν το λες κι αδιάφορο, σε συνδυασμό με το [c]Witherbloom Command[/c] μπορεί να κάνει drain για 4 που δεν είναι άσχημο.

Ο Ρουκ από την άλλη, γεμίζει κορμιά το battlefield, κάνει εύκολα την τελική του που είναι έμβλημα και μας ανοίγει τον δρόμο αν ο αντίπαλος έχει πολλούς μικρους ενοχλητικούς μπλόκερς και το removal ability του είναι εξαιρετικό.

210602130

 Sideboard

To Sideboard προσαρμόζεται με το meta που περιμένεις, οπότε δεν έχω και πολλά να πω, πέρα από τα lessons. Το [c]Environmental Sciences[/c] βοηθάει να ξεκολλήσουμε από το mana screw, με το [c]Confront the Past[/c] σκοτώνουμε ή ανασταίνουμε Planeswalkers και το [c]Containment Breach[/c] με το [c]Introduction to Annihilation[/c] είναι από τα πιο χρήσιμα lessons.

Τέλος [c]Basic Conjuration[/c] και [c]Mascot Exhibition[/c] είναι ιδανικά lessons για late game με το πρώτο να ψάχνει μια απειλή ένω το δεύτερο να απαιτεί από τον αντίπαλο άμεση αντίδραση.

Επίλογος

Όπως κατάλαβες αυτό το deck δεν ενδείκνυται για πρωταθλητισμό. Δεν πρόκειται να πας Mythic στο Arena και στην πραγματικότητα θα μου έκανε μεγάλη εντύπωση αν πήγαινες έστω Diamond. Είναι ένα deck πάντως, που θα το φέρεις στο FNM και θα περάσεις ένα ευχάριστο απόγευμα.

Έκανα 2 νίκες και μία ήττα και στα δύο τουρνουά που έπαιξα μαζί του, αν και δεν το δοκίμασα με κάποιο από τα tier 1 decks καθώς οι περισσότεροι στο Δigital Fantasy τα αποφεύγουν και μπράβο τους. Μέχρι φυσικά να επιστρέψει ο Αυλωνίκος και να “αναγκάσει” τον κόσμο να γίνει πιο ανταγωνιστικός. 

Αν το δοκιμάσεις ποτέ, γράψε μου στα σχόλια πως τα πήγες. Επίσης, αν θες να το δανειστείς για κάποιο event στο κατάστημα μπορείς να μου το ζητήσεις, καθώς την επόμενη φορά θα έρθω με κάτι πιο Junky!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για μια προσαρμοσμένη εμπειρία περιήγησης. Δίνουμε προτεραιότητα στο απόρρητο σας και χρησιμοποιούμε μόνο τα απαραίτητα cookies.

0