Δigital Fantasy

Magic the Gathering | YuGiOh! | Warhammer | Dice | RPG | Collectibles

Orzhov Sucks

Κατηγορίες

Junk Corner: Orzhov Sucks

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on reddit
Reddit
Share on email
Email
Share on print
Print

Junk Corner και ξεκινάμε με το  FNM Standard 17/7. Τρεις γύροι, τρεις αντίπαλοι, τρία διαφορετικά decks και επτά συνολικά παιχνίδια για το ένα και μοναδικό Orzhov Sucks!

Μην πει ο νου σου στο κακό, δεν θα έλεγα ποτέ κακή κουβέντα για το αγαπημένο μου guild. Ο όρος “sucks” αναφέρεται στην ιδιότητα του deck, καθώς το game plan είναι να κάνεις drain τον αντίπαλο σου μέχρι θανάτου κι αν σου κάτσει να παίξεις το εντυπωσιακό combo Vito, Thorn of the Dusk Rose + Revival // Revenge που στην πλειοψηφία των περιπτώσεων κάνει one shot τον αντίπαλο. 

Τέλεια, λες! Αυτό το deck θα παίζει σίγουρα το σπαστικό αλλά στιβαρό συνδυασμό Cauldron Familiar + Witch’s Oven, ώσπου να κάνει stabilize και να ξεδιπλώσει τις αρετές του. Όχι, σου λέω. Το deck είναι hipster και δεν παίζει αυτά που παίζουν όλοι – κυρίως γιατί δεν είχα τις κάρτες. Πάμε να δούμε τη λίστα και ακολουθούν τα παιχνίδια.

Orzhov Sucks

Format: Standard
Event: FNM 17/7/2020

Ένα απλό, κι όμως τόσο ευχάριστο deck, το οποίο δεν αρέσκεται στο κλασικό “κάνω επίθεση και κερδίζω” πλάνο (αν και μπορεί να δουλέψει κάλλιστα με τα Griffins), αλλά προσπαθεί  και εκμεταλλεύεται το life που κερδίζει σχεδόν κάθε γύρο ώστε είτε να φέρει creatures, είτε να κάνει άμεσο damage, είτε – ιδανικά – να κάνει drain τον αντίπαλο. 

 Πρώτος γύρος vs Simic Ramp (Θράσος Προβελέγιος)

Κέρδισα το ζάρι κι έπαιξα πρώτος. Το game αυτό δεν πρόκειται να ξανασυμβεί και θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη από τον Θράσο για το εύρος του πρωκτού μου. Πρώτο γύρο PlainsSpeaker of the Heavens. Δεύτερο γύρο επίθεση, Plains και Speaker of the Heavens. Ο Θράσος έπαιξε ένα Growth Spiral και στον επόμενο μου γύρο έκανα επίθεση και έπαιξα SwampOath of Kaya. Φτάνοντας στα 27 life έβγαλα 3 Angel tokens και κάπου εκεί τελείωσε το παιχνίδι.

Δεν έβαλα sideboard για το δεύτερο παιχνίδι, ούτε κι ο Θράσος καθώς δεν πρόλαβε να δει τίποτα από το deck μου. Αυτή τη φορά ξεκίνησε με Arboreal Grazer και τέταρτο γύρο είχε κάτω Nissa, Who Shakes the World, αλλά είχα πάλι Speaker of the Heavens κάτω και αυτή τη φορά τρίτο γύρο ήρθε η φίλη μου η Indulging Patrician. Παίζοντας 2 Revitalize ανέβηκα γρήγορα στα 27 life και τα Angel tokens σταμάτησαν το game plan του Θράσου.

Αποτέλεσμα: 2-0
MVP: Speaker of the Heavens ασυζητητί 

Δεύτερος γύρος vs MonoRed Goblins (Τζίνο Τέμενος)

Ο Τζίνο είναι ο ορισμός του aggro. Παίζει σχεδόν αποκλειστικά monoRed, αλλά το deck μου είναι φτιαγμένο να νικάει aggro decks οπότε κερδίζοντας το ζάρι αισθάνομαι ένα πλεονέκτημα. Στο πρώτο παιχνίδι κατάφερα να χάσω ενώ ήταν στα 2 life κι εγώ στα 29. Είχα κάτω 2 Indulging Patrician και για τρεις σερί γύρους δεν τράβηξα τίποτα πέρα από lands. Από την άλλη μεριά τα Goblins κατέβαιναν κάθε γύρο και το τρίτο Icon of Ancestry άνοιξε τον δρόμο για την τελική επίθεση.

Στο δεύτερο παιχνίδι έριξα τους Basilica Bell-Haunt στο ρινγκ. Πήγα γρήγορα στα 27, αλλά ο Goblin Cratermaker σκότωσε τον Speaker of the Heavens πριν ξεκινήσει την κοινωνία με τους ουρανούς. Τρεις Goblin Ringleader έφεραν συνολικά 6 φρέσκα Goblins στον Τζίνο, αλλά τα Kaya’s Wrath με κράτησαν στο παιχνίδι. Στο τέλος έχασα lethal με το Revival // Revenge κι ένα Griffin token (o Τζίνος ήταν στα 4 life), αλλά στον επόμενο γύρο οι θεοί του Magic μου έστειλαν το τέταρτο Oath of Kaya για τη νίκη.

Έτσι πήγαμε σε τρίτο παιχνίδι κι αυτή τη φορά ο Τζίνος έπαιζε πρώτος. Τον Krenko, Tin Street Kingpin του τρίτου γύρου ακολούθησε ένα Icon of Ancestry. Διπλομπλόκαρα με Silversmote Ghoul και Indulging Patrician, αλλά η ζημιά είχε ήδη γίνει καθώς έφερε 3 Goblin tokens στο παιχνίδι. Σε συνδυασμό με άλλα 2 Icon of Ancestry που ακολούθησαν, τα Goblin ήταν πλέον όχι απλά πολλά, αλλά ανεξέλεγκτα. Είχα στο χέρι μου Heliod’s Intervention αλλά δεν πρόλαβα να πάρω ανάσα.

Αποτέλεσμα: 1-2
MVP: Icon of Ancestry. Τα 1/1 και 2/2 Goblins παλεύονται, όταν βαράνε 4άρες και 5άρες όμως.. 

Τρίτος γύρος vs 5 color Arkbow (Σπύρος Πανδής)

Με τον Σπύρο είχαμε παίξει 2-3 ματς πριν το τουρνουά και του είχα προτείνει να παίξει αυτό το deck από τα τρία που είχε συνολικά μαζί του. Κέρδισα κι αυτό το ζάρι, έτσι έπαιξα πρώτος για να δω ένα Vivien’s Arkbow κάτω στον δεύτερο γύρο. Ωραία θα περάσουμε, σκέφτηκα και στους επόμενους γύρους υπήρχε απέναντι μου ένας Yorvo, Lord of Garenbrig κι ένας Niv-Mizzet Reborn που ξαναγέμισε το χέρι του Σπύρου. Ακολούθησαν 2 τυπικοί γύροι..

Με φρίκη διαπίστωσα ότι δεν έχω τίποτα για το Vivien’s Arkbow στο sideboard, έτσι έβαλα Noxious Grasp  ελπίζοντας να μου έρθει το μοναδικό Heliod’s Intervention στο χέρι. Πράγματι ήρθε και έσπασα το πρώτο artifact που (προφανώς) έπαιξε ο Σπύρος στον δεύτερο γύρο, αλλά ακολούθησε και δεύτερο στον αμέσως επόμενο. Το παιχνίδι αυτό ήταν ροντέο, με το life να ανεβοκατεβαίνει και στους δύο.

Ο Σπύρος “γέμιζε” με τον Tolsimir, Friend to Wolves, εγώ τον “άδειαζα” με Vito, Thorn of the Dusk Rose και παράλληλα “γέμιζα” αφού με “άδειαζε” με vigilant φάπες από τον Conclave Cavalier. Εκεί που ήθελα ακριβώς έναν γύρο για να κερδίσω, έφερε με το Bow την μοναδική μάλλον κάρτα που με σκότωνε: Living Twister! Για κακή μου τύχη είχε ένα Mountain που είχε φέρει πολύ νωρίτερα με Fabled Passage και κατάφερε να μου κάνει τέσσερα damage. Όταν είσαι 3 και tapped out δύσκολα επιβιώνεις από τέτοιο χτύπημα!

Αποτέλεσμα: 0-2
MVP: Vivien’s Arkbow χωρίς σχόλια 

Επίλογος

Το deck είχε πλάκα, κι αν δεν ήμουν τόσο κακός παίχτης θα πήγαινε λίγο καλύτερα φαντάζομαι, ιδιαίτερα στα παιχνίδια με τον Τζίνο που υποτίθεται ότι ήμουν favored. Αν θες να το δοκιμάσεις σου προτείνω την εξής αλλαγή: βάλε τον Speaker of the Heavens sideboard, βγάλε τις Indulging Patrician ή τα Silversmote Ghoul και βάλε γατί / φούρνο. Και φυσικά περισσότερα Heliod’s Intervention, δουλεύουν σε πολλά deck και με πολλούς τρόπους.

Τέλος, δεν ξέρω αν θα δούλευε καλύτερα ο Sorin, Imperious Bloodlord. Δυστυχώς δεν είχα για να τον δοκιμάσω, αλλά είναι φθηνότερος ένα mana, δίνει lifelink, κάνει Oath of Kaya περίπου και το -3 του σε πάει μπροστά.

Περιμένω τα σχόλια σας! Επίσης, όποιος / όποια έχει όρεξη για ανάλογο report μπορεί να μου το στείλει να το ανεβάσω στο site. Δεν είναι ανάγκη να είναι Junk το deck, αλλά βοηθάει!

Περισσότερα άρθρα

Magic Singles
Uncategorized
Digital Fantasy

Magic Single Cards

Η συλλογή μας από μεμονωμένες κάρτες Magic the Gathering βρίσκεται

Read More »
Magic League
Digital Fantasy

Wall of Fame

Όλοι οι τροπαιούχοι στη.. θέση τους! Καραντίνα, κλειστό κατάστημα, ελεύθερος

Read More »

1 σκέψη για το “Junk Corner: Orzhov Sucks”

  1. Παράθεση: Store Action 2020, Week 29 - Δigital Fantasy

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καθεστερήσεις στις παραδόσεις παραγγελιών

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι λόγω μεγάλου φόρτου εργασίας των μεταφορικών εταιριών οι παραδόσεις των παραγγελιών ενδέχεται να καθυστερήσουν, ειδικά για τις πόλεις της Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Οι παραγγελίες από εμάς αποστέλλονται την επόμενη εργάσιμη ημέρα.

Ειδικά για την πόλη της Κέρκυρας υπάρχει δυνατότητα άμεσης παράδοσης στον χώρο σας κατόπιν επικοινωνίας μαζί μας.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση και υπομονή σας!