ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 60€!

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 60€

ArticleCoverImage

Κατηγορίες

Ανασκόπηση 2022

Facebook
Twitter
Reddit
Email
Print

Το 2022 έφυγε, το 2022 πάει.

Η ανασκόπηση του έτους που μας πέρασε.

Αυτά..!

Μία χρονιά που ήταν πόλυ καλύτερη από την προηγούμενη. Δεν είχαμε καραντίνα, το καλοκαίρι είχε πολύ κόσμο το νησί και η χειμερινή περίοδος μπήκε δυναμικά, καθώς μας έφερε ένα καινούργιο, πολλά υποσχόμενο παιχνίδι. 

Όχι, δεν είναι το Age of Sigmar. 

Φτιάξε το αγαπημένο σου ρόφημα ή βάλε το αγαπημένο σου ποτό, και πάμε μια βόλτα πίσω στον χρόνο.

Οι Μήνες του 2021

Ιανουάριος

To πρώτο σημαντικό γεγονός του 2022, ήταν ο εορτασμός του 18ου έτους της ηλικίας του Αλέξανδρου Βλάχου! Γιορτάστηκε με τις σχετικές μπύρες ασφαλώς. Τα παιχνίδια Flesh & Blood συνεχίσαν, ενώ έκανε ντεμπούτο και το παιχνίδι με μινιατούρες Necromunda.

Τον ίδιο μήνα κόψαμε και την πρωτοχρονιάτικη μας πίτα. Μετά τα lockdowns που δεν μας άφησαν να μαζευτούμε, το 2022 τα καταφέραμε και μπορείς να το ξαναζήσεις στο Vlog που ακολουθεί:

Αυτά τα λίγα από τον Ιανουάριο, μη μασάς όμως, ακολουθούν άλλοι 11 μήνες.

Φεβρουάριος

Toν Φεβρουάριο ξεκινήσανε και οι παραλαβές μας, οπότε μπήκαμε σε μία σειρά. Το ενδιαφέρον για τα παιχνίδια παραμένει υψηλό, με το Warhammer και το Magic να επικρατούν στις προτιμήσεις των παιδιών. Τον μήνα αυτό έγινε και το Prerelease της Kamigawa – Neon Dynasty, μίας έκδοσης που τελικά μάταια, περιμέναμε να ανανεώσει το ενδιαφέρον μας στο Standard.

Highlight του μήνα, το παιχνίδι Γώγου – Άλεξ, φιλικό ματς Warhammer 40,000.

O Φλεβάρης ήταν και ο μήνας που οι YuGiOh! παίκτες μας, έκαναν την επανεμφάνιση τους. Εμφανίστηκαν ακόμη και νέοι παίκτες και γενικά το παιχνίδι ήταν σε συνεχόμενη άνοδο.

Μάρτιος

Τον πρώτο μήνα της Άνοιξης, έκανε την εμφάνιση τους το Pokemon στο κατάστημα. Μπορεί να μην έχει γίνει event μέχρι σήμερα, το παιχνίδι όμως το κρατάμε ενημερωμένο καθώς υπάρχει αρκετή ζήτηση.

Στα μέσα του μήνα, ξεκινήσαμε τα Pioneer. Το συγκεκριμένο format του Magic the Gathering αγαπήθηκε όσο κανένα άλλο και μας έκανε σταθερά παρέα όλο το 2022. Η ομάδα Warhammer 40,000 του καταστήματος βρέθηκε στην Καρδίτσα το δεύτερο ΣΚ του μήνα, και πήρε μέρος στο πρώτο Heroe’s Feast τουρνουά.

Απρίλιος

Παραλάβαμε τα Challenger Decks για το Magic the Gathering, που πυροδότησαν το ενδιαφέρον του κόσμου για το Standard format. Έτσι, τον Απρίλη τρέξαμε το πρώτο Standard event της χρονιάς! Το πρώτο Vlog του μήνα ήταν διπλό. Το επεισόδιο 27 έχει πλάνα από Πέμπτη και Σάββατο και το βλέπεις εδώ:

Μέσα του μήνα γίναμε επίσημο ΚΟΝΑΜΙ store.. Βέβαια δεν έγινε τίποτα επίσημο – ακόμα – αλλά η αρχή είναι το ήμιση του παντός. Τέλος του μήνα ήταν και η μεγάλη εβδομάδα, που κορυφώνεται με την Κυριακή του Πάσχα.

Όπως κάθε χρονιά, έτσι και το 2022, το Prerelease της ανοιξιάτικης έκδοσης του Magic: Streets of New Capenna, έπεσε ανήμερα Πάσχα. Το καλό είναι ότι πλέον είμαστε ευέλικτοι, και κάνουμε το τουρνουά όποτε θέλουμε μέσα στην εβδομάδα.

Μάιος

Ξεκινήσαμε με ένα Prerelease που δεν έγινε. Ενώ θα περίμενες ότι ο κόσμος θα διψούσε για παιχνίδι, η Wizards με έναν μαγικό τρόπο έχει καταφέρει να ξενερώσει τους πάντες. Και μπράβο της. Τον Μάιο, σταμάτησαν και οι έλεγχοι για τεστ και πιστοποιητικά εμβολιασμών, καθώς  η τουριστική περίοδος ήταν ήδη εδώ και πολύ ανεβασμένη.

Στα μέσα του μήνα ισορροπεί το Magic, μαζεύονται συνέχεια οι YuGis και οι Γουορχαμεράδες δίνουν συνεχόμενο πόνο, με μπροστάρη τον Κουμπάρο που δεν χάνει ούτε μία μέρα παιχνιδιού. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα:

Στο Magic, κατά το τέλος του μήνα οι παίκτες μας φαίνεται να βρίσκουν προτίμηση στο Pioneer format. Αυτό θα γίνει πιο έντονο στη συνέχεια, με το Pioneer να γίνεται σχεδόν αποκλειστικό format για το υπόλοιπο του 2022.

Στο Warhammer μας τσακίζει ο Κουμπάρος, με αποτέλεσμα να τον κάνουμε “shadow ban” γιατί ναι, τέτοιοι κομπλεξικοί είμαστε! Εκτός από τον Πανδόσπυρο, που συνεχίζει να παίζει μαζί του και να νικάει..

Ιούνιος

Ιούνιος.. Ο μήνας που βγάλαμε τις μάσκες (που δεν φοράγαμε *γκουχ* *γκουχ*) και το γλυκό καλοκαιράκι μπήκε ημερολογιακά. Ένα καλοκαιράκι που γενικά φέρος μας έκαψε!

Οι πρώτες μέρες του μήνα κύλησαν με πολύ ζέστη, με τακτικούς ελέγχους από τον Πρόεδρο και τον Κουμπάρο  να ξεμένει από Command Points από τον πρώτο μόλις γύρο.

Ο Πανδόσπυρος ετοίμασε μία περιπέτεια στην αρχαία Ελλάδα που ήταν ένα πολύ ευχάριστο διάλειμα από τα παιχνίδια που παίζουμε συνήθως. Κράτησε δύο μέρες και φάγαμε πολύ ξύλο. 

Ο Ιούνιος ήταν ο μήνας που το “format” του Warhammer 40K μας έφερε το Warzone: Nephilim που μας συντρόφευσε μέχρι το τέλος της χρονιάς. Γληγόρης και Πανδόσπυρος ήταν οι πρώτοι που το δοκίμασαν και σου έχω το αποτέλεσμα: 

Την τελευταία εβδομάδα του μήνα, είχαμε και τον πρώτο παίκτη – τουρίστα. Κάθε καλοκαίρι παραδοσιακά, φιλοξενούμε παιδιά που κάνουν διακοπές στο νησί. Φιλοξενούμε με την έννοια ότι παίζουν σε κάποιο τουρνουά μας, δεν έχουμε BnB – ακόμα! Ο πρώτος για φέτος ήταν ο Mark, που έπαιξε Magic με δανεικό deck.

Ιούλιος

O μήνας με τις.. ποδογραφίες, όπου στα γκρουπ μας χαζεύουμε φωτογραφίες από πόδια σε παραλίες. Συγκεκριμένα αντρικά πόδια, σε συγκεκριμένη παραλία για να είμαστε σωστοί. Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και όσο δελεαστικό κι αν είναι το κλιματιστικό, η κίνηση στο κατάστημα είναι μειωμένη.

Στα μέσα του μήνα, το Magic ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος των παιχνιδιών. Παρούσια του Πλάσματος, έγιναν cube drafts, ένα format που ποτέ δεν θα καταλάβω όχι πως παίζεται, αλλά γιατί υπάρχει.

Βέβαια τα παιχνίδια του Warhammer δεν σταμάτησαν, αλλά δεν γίνονταν με τους ανοιξιάτικους ρυθμούς. Αντίθετα, τα παιδιά έκλειναν ραντεβού για ομαδικό βάψιμο, γιατί αλλιώς είναι να είσαι σπίτι μόνος και να βαριέσαι, κι αλλιώς να έχεις απέναντι σου τον Κουμπάρο με τη συσκευή του Dr. Emmett Brown από το Back to the Future στο κεφάλι.

Αύγουστος

Ο Νίκος Καζιάνης κάνει την εμφάνιση του, και μαζί μ’ αυτόν τα Modern τουρνουά στο Magic the Gathering. YuGiOh! και Warhammer40K παιχνίδια συνεχίζονται με χαλαρούς ρυθμούς, αλλά τον Αύγουστο κυριαρχεί το Magic που γράφει 3 με 4 events κάθε εβδομάδα.

Στο YuGiOh! ανοίγει η μεγάλη κόντρα των Αλέξανδρων, που καταλήγει στις χαρακτηριστικές φωτογραφίες του νικητή κάθε τουρνουά. Ο Αυγούστος είναι επίσης ο μήνας που τοποθετήθηκε το γιαούρτι στο ψυγείο, το οποίο μέχρι και τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές κανείς δεν έχει τολμήσει να φάει.

Σεπτέμβριος

O Σεπτέμβρης φέρνει την Dominaria United στο Magic, αλλά πριν το Prerelease γίνεται ένα ενθουσιώδες Store Championship με τη συμμετοχή 12 ατόμων και format Pioneer εννοείται. Νικητής ο Αλέξανδρος Βλάχος, ή Μενέλαος όπως τον είχαμε συνηθίσει εκείνη την περίοδο που διάνυε μία φάση διαβολεμένης φόρμας.

Στο Prerelease που ακολούθησε, έγιναν τρία events, όλα με διαφορετικούς νικητές. Γενικά οι πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη ανήκουν ολοκληρωτικά στο Magic the Gathering, με μικρά σκόρπια παρεάκια που έβαφαν μινιατούρες εδώ κι εκεί.

Ο Λάμπρος ήταν ο νέος μας παίκτης στο Warhammer40K. To έψηνε καιρό και αυτό το Σεπτέμβρη βρέθηκε η ευκαιρία να μάθει το παιχνίδι, ώστε να οδηγήσει τους Ultramarines του στα ένδοξα πεδία μάχης της 41ης χιλιετείας. Με την ευκαιρία, ξεκινάμε και οι υπόλοιποι τα παιχνίδια.

Προς το τέλος του μήνα είχαμε επισκέψεις! Ήρθε ο Μπελίτσκο και η παρέα του από την Βουλγαρία, καλοί μας φίλοι που μας επισκέπτονται κάθε χρόνο εδώ και χρόνια. Ήρθε ο Άρης από τον Μαραθώνα και ο Άλεξ ο φίλος του Κρις. Όλοι μπήκαν στο τρένο του Magic φυσικά και φύγαμε μαζί προς τον επόμενο μήνα.

Οκτώβριος

Με το Dominaria United Booster Draft που μοίρασε t-shirts άνοιξε ο 10ος μήνας της χρονιάς. Από το event εκείνο έψηνε να ξεκινήσει η δεύτερη σεζόν του “The Vlog” έγινε όμως λίγο αργότερα.

Μένουμε στο Magic, όπου ζούμε έναν απίστευτο τελικό ανάμεσα σε Κουμπάρο και Πρόεδρο, ενώ θα γίνει η θρυλική επανεμφάνιση του κλασικού δίδυμου Χρηστάρας – Γιοννανίδης. Τους βλέπεις και ξέρεις ότι τελείωσε επίσημα η τουριστική περίοδος.

Ο μήνας συνέχισε με παινχίδια Magic και Warhammer, αλλά και αγορές YuGiOh! και Pokemon. Στην παρέα μας ήρθαν οι Κομμαντεράδες, η τρομερή αυτή φυλή, που όταν ο Κίτσος είχε την ευκαιρία μάζευε στο τραπέζι του πόνου.

Προς το τέλος του μήνα, ανακοινώθηκε το Campaign για το Warhammer40K: Imperium vs Chaos, με την παρέα να χωρίζεται στα δύο – για τις ανάγκες του event φυσικά.

Ο μήνας έκλεισε με το Dominaria United Store Championship, στο οποίο είχαμε Judge τον Δημήτρη. Ανέλαβε να ενημερώσει τους παίκτες και να τρέξει το competitive event όμορφα και χωρίς απρόοπτα. Ο συλλεκτικός Omnath κατέληξε στα χέρια του Γκρίνουντ, που μάλλον τον έβαλε να κάνει παρέα με τα άλλα τρόπαια που έχει κατά καιρούς κατακτήσει στο Digital Fantasy.

 

Νοέμβριος

Ξεκινήσαμε με πολύ Μagic, Pionner και Commander με τον Γκρίνγουντ να συνεχίζει τα σερί που διάφοροι του κόβουν μέσα στις εβδομάδες. Υπήρξε μία σκέψη για Commander League, αλλά πέθανε εν τη γενέσει. Κλασικά δεν προλαβαίνουμε να πηγαίνουμε από το ένα Prerelease στο άλλο. 

Στα μέσα του μήνα, το Campaign του Warhammer ήταν στο αποκορύφωμα του, με πολλά παιχνίδια και τους Chaos να αποκτούν ένα μικρό προβάδισμα στη βαθμολογία. Τα picks του Magic από την άλλη, ήταν τόσο άθλια που κάποια στιγμή ο Πρόεδρος φάνηκε να είπε ότι αν άνοιγε τέτοια πράγματα, θα βαριόταν να τα πάει μέχρι τον κάδο.

Στο τέλος του μήνα έγινε και το Prerelease της The Brother’s War. Είχαμε επίσης και το μοναδικό διπλό παιχνίδι που έγινε για το Campaign και έδωσε τη μοναδική νίκη στους Genesteraler Cultists του Κουμπάρου. Έτσι κύλησε ο Νοέμβρης: με Magic και Warhammer.

Δεκέμβριος

Το γεγονός του μήνα ήταν το One Piece Card Game. Πως το έλεγε, ήλθον, είδον και απήλθον; Ε, στην περίπτωση μας ήταν ήλθον, δεν πρόλαβα να είδον και ξεπωλήθον. Έγινε ΠΑΝΙΚΟΣ με το παιχνίδι, εξανλτήθηκε σχεδόν από την πρώτη ημέρα, όπως και το δεύτερο κύμα που ήρθε λίγο αργότερα.

Τόσο μεγάλος και λογικός ο ενθουσιασμός για το νέο παιχνίδι, που την πρώτη εβδομάδα οι περισσότεροι ματζικάδες ερχόντουσαν γι’ αυτό. Ο νικητής του πρώτου τουρνουά One Piece ήταν δικαίος ο Βασίλης Στάμου, καθώς το περίμενε μήνες. Κάποιοι βέβαια θα που ότι έπρεπε να κερδίσει ο Λάμπρος Γεωργακόπουλος που ανέλαβε να το μάθει στον κόσμο, αλλά σελαβί.

Στο Warhammer40K Campaign, είχαμε την επικράτηση των Loyalists. Με μία επική ανατροπή την τελευταία εβδομάδα, τα lapdogs του Emperor έτρεψαν σε άτακτη φυγή mutants, heretics και traitors. Το event ολοκληρώθηκε Κυριακή, σε μία ολοήμερη μάζωξη, με δύο παράλληλα παιχνίδια 8000 πόντων σύνολο. 

Φυσικά δεν κλείσαμε το 2022 χωρίς κάποιο Magic event. Την τελευταία εβδομάδα, έγινε ένα διπλό τουρνουά, ξεκινώντας από booster draft και καταλήγοντας σε pioneer. Οι συμμετοχές ήταν αρκετές και ο Νίκος Καζιάνης, πήρε σπίτι του το Promo και τα Boosters της πρώτης θέσης.

Σας ευχαριστούμε για ακόμη μία χρονιά, τη 13η που λειτουργεί το κατάστημα, μας υποστηρίξατε και μας βοηθήσατε να παραμείνουμε εδώ, μαζί σας.

Ανυπομονούμε να μοιραστούμε μαζί τις εκπλήξεις και συγκινήσεις που θα μας φέρει το 2023!
Α, και να φάμε το γιαούρτι κάποια στιγμή (not).

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για μια προσαρμοσμένη εμπειρία περιήγησης. Δίνουμε προτεραιότητα στο απόρρητο σας και χρησιμοποιούμε μόνο τα απαραίτητα cookies.

0