ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 60€!

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 60€

210106100

Κατηγορίες

Ανασκόπηση 2021

Facebook
Twitter
Reddit
Email
Print

Το 2021 έφυγε. Τι μας άφησε;

Η ανασκόπηση του έτους που μας πέρασε.

Ουφ! Νιώθεις και μία ανακούφηση που μία ακόμη χρονιά με Covid έφυγε, και καταφέραμε να μην κλείσουμε. Αυτή η χρονιά είχε μία καραντίνα, την ελεύθερη πτώση του Magic the Gathering, την απόλυτη άνοδο του Warhammer 40,000 και τα θεμέλια για ένα νέο παιχνίδι. 

Πάμε μαζί, μήνα – μήνα, να θυμηθούμε τις καλύτερες στιγμές του 2021. 

Οι Μήνες του 2021

Ιανουάριος

Το 2021 μας βρήκε με κλειστές πόρτες, οι οποίες άνοιξαν την Δευτέρα 18/1 με περιοριστικά μέτρα σε ισχύ. Δεν υπήρχε ακόμη η δυνατότητα της μάζωξης, και το κατάστημα άνοιγε μόνο για λιανικές πωλήσεις. Μάσκες, αποστάσεις, αντισηπτικά και φυσικά το αγαπημένο “2” στο 13033.

Με το κατάστημα να μην μπορεί να φιλοξενήσει events, υποδεχτήκαμε την Kaldheim, το expansion του Magic the Gathering που πραγματικά δεν ακούμπησε. Αυτό που κινητοποίησε το community ήταν το περιστατικό στον Λευκό Οίκο. Ο Γώγος το προσάρμοσε στην δική μας διάσταση.

Κλείνει ο μήνας με μία εύστοχη παρατήρηση του Γιάννη², που θα μπορούσε να σώσει το Prerelease.

Φεβρουάριος

Τον Φεβρουάριο είχαμε το Release του Kaldheim, ένα expansion που μας άφησε παγερά αδιάφορους. Τουλάχιστον ήταν εύστοχο το theme.. Με κλειστό κατάστημα προφανώς δεν έγινε κάποιο event, οπότε περιοριστήκαμε στις online πωλήσεις.

Με κλειστό κατάστημα, και πολύ ελεύθερο χρόνο λόγο καραντίνας, οι μηχανικοί των Kaounis Labs ολοκλήρωσαν το έργο του Wall of Fame στο Δigital Fantasy. Περισσότερα στο σχετικό άρθρο.

Στα μέσα του μήνα μας χτύπησε η “Μήδεια”, αλλά κλεισμένοι στο σπίτι όπως ήμασταν δεν καταλάβαμε και πολλά, πέρα ότι μετά τη μόδα του Halloween, αρχίσαμε να ονομάζουμε και τα καιρικά φαινόμενα. Αυτό που πραγματικά καταλάβαμε, ήταν ότι η κατάσταση στο Magic άρχισε να ξεφεύγει με τις banlists να διαδέχονται η μία την άλλη.

Κλείνω τον μελαγχολικό Φλεβάρη με ένα βίντεο του πολύ καλού μου φίλου Saffron Olive. Το είχε ποστάρει εκείνη την περίοδο και μου είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον.

Μάρτιος

Μπήκε η άνοιξη και ξεκίνησε το Click-Away, αυτή η φανταστική διαδικασία που το κατάστημα ήταν ανοικτό αλλα ήταν σα να μην είναι. Θυμάμαι την καρέκλα στην πόρτα, σαν πρόχειρο οχυρωματικό έργο, με το αντισηπτικό επάνω, και τον υποψήφιο αγοραστή να έρχεται με το sms “2” για να ψωνίσει. Φρίκη..

Στην συνέχεια είχαμε το μεγαλειώδες σύστημα “Έξυπνο Ακορντεόν” και φυσικά κάθε εβδομάδα ακούγαμε ότι οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι κρίσιμες. Οι παραλαβές συνεχίζονταν κανονικά στο κατάστημα, αλλά in store play ούτε κατά διάνοια! 

Ο Μάρτιος κύλισε έτσι αργά και βασανιστικά, με μικρές αχτίδες φωτός κάποια φανταστικά ανοίγματα που έκαναν οι φίλοι Μιχάλης και Κίτσος στις Click Away αγορές τους.

Απρίλιος

Τον Απρίλιο ανοίξαμε τις πόρτες μας (2 έχουμε δεν είναι υπερβολή), αλλά μόνο για αγορές μέσα στο κατάστημα, με το σύστημα Click Inside. Αν σου ακούγεται σαν θέμα αναζήτησης στο pornhub δεν πέφτεις πολύ έξω, καθώς το σύστημα ήταν μπουρδέλο.

Φυσικά για παιχνίδι στο κατάστημα ούτε λόγος εννοείται.

Μάιος

Φτάσαμε στα μέσα του Μάη για να μπορούμε να μαζευόμαστε δειλά στα τραπέζια μας. Με τον περιορισμό των 4 ατόμων κάτω και 2 επάνω, από τις 15 του μήνα μπορούσες να κάτσεις για χαλαρό playtest ή κάποιο παιχνίδι Warhammer στο κατάστημα. Η ελπίδα ότι θα ξεκινούσαν και πάλι τα τουρνουά αχνοφαίνονταν στον ορίζοντα. 

Πραγματικά, έπειτα από 6 μήνες αδράνειας η πρώτη μάζωξη για το 2021 έγινε το Σάββατο 15 Μαΐου και ήταν ένα τουρνουά Magic the Gathering. Ποδαρικό μας έκανε ο Πέτρος Κωνσταντάς με Dimir Rogues. Ακολούθησε μία εβδομάδα με Modern, Commander και Standard, όλα Magic events.

Προς το τέλος του μήνα, το κατάστημα έγινε studio καθώς ο Βαγγέλης Κ. και η παρέα του γύρισε το βίντεο της διασκευής πάνω σε ένα τραγούδι της Dua Lipa με τίλτο “Criticals”. Παραθέτω το σχετικό άρθρο και στην απίθανη περίπτωση που δεν έχεις δει το βίντεο ντροπή σου! 

Ο μήνας έκλεισε με περισσότερο Magic, αλλά και την υπόσχεση ότι θα μαζευόμαστε για Warhammer τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Ιούνιος

Τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού, επιστρέψαμε στον ταραγμένο γαλαξία της 41ης χιλιετείας. Η 9η έκδοση κανόνων για το Warhammer 40,000 είχε ήδη κυκλοφορήσει, δεν είχαμε παίξει ούτε μισό παινχίδι και υπήρχε πολύς δρόμος μπροστά μας.

O shuffler της Arena μας ξύπνησε γλυκές αναμνήσεις, καθώς ο Προκόπης, που είχαμε τη χαρά να φιλοξενούμε στα events μας σαν guest star, εξέφρασε σχετικά παράπονα.

Στα τουρνουά του Magic έλαμψε το άστρο του Άλεξ Βλάχου, που έσπαγε μούτρα με τη [c]Gyruda, Doom of Depths[/c] ενώ παράλληλα έπαιζε και στις YuGiOh! μαζώξεις που είχαν αρχίσει να ξεκινούν. Την Κυριακή έγινε τελικά “καταραμένο” Incursion, αφού πρώτα ξυπνήσαμε τον Κουμπάρο.

Φυσικά ήταν να μην γίνει η αρχή στο Warhammer, καθώς πολλά νέα παιδιά μπήκαν στο παιχνίδι, ανανεώνοντας το ενδιαφέρον των παλιών. Μπορεί στην αρχή να κάναμε το ένα μετά το άλλο λάθη στους κανόνες, αλλά βγάζαμε όμορφες φωτογραφίες! 

Στο τέλος του μήνα ανέβηκε το πρώτο επεισόδιο της σειράς “Δigital Fantasy Vlog” με βίντεο μικρού μήκους μέσα από το κατάστημα.

Ιούλιος

Ανοίξαμε με Warhammer 40,000 και τρία παράλληλα παιχνίδια στα τραπέζια μας Δευτέρα απόγευμα. Έπρεπε να πάει Παρασκευή για να γίνει γεγονός το πρώτο Sanctioned Magic τουρνουά για το 2021, που κατέληξε σε ισοβαθμία Γώγου – Κουμπάρου.

Στο δεύτερο Incursion της χρονιάς είχαμε μεγαλύτερη προσέλευση και το Warhammer μετά από ένα χρόνο+ αδράνειας ζει και πάλι μεγάλες στιγμές στο κατάστημα μας. Φυσικά βοήθησαν οι νέοι παίκτες μας, αλφαβητικά: Άλεξ, Ανδρέας, Γιώργος o tau, Λεωνίδας, Πέτρος. Δειλά – δειλά μπήκε και ο Γιάννης².

Η ζέστη που ξεκίνησε ήταν απίστευτη, το ενδιαφέρον για το Standard κυρίως αλλά και το Magic γενικότερα είχε ξεφουσκώσει, αλλά το Warhammer κράταγε ψηλά τον αριθμό των συμμετοχών τον Ιούλιο.

Η Adventures in the Forgotten Realms, ήταν η καλοκαιρινή έκδοση του Magic και το Prerelease της το πρώτο του έτους και πρώτο έπειτα από πολλούς μήνες καραντίνας. Το καλοκαίρι κέρδισε όμως, καθώς οι συμμετοχές ήταν συνολικά 15 και τις 2 μέρες. Το όλο σετ πάντως δεν ενθουσίασε, βυθίζοντας περισσότερο το ήδη βουρκωμένο Standard.

Την τελευταία εβδομάδα του μήνα είχαμε πλήρες πρόγραμμα, και με τα κλιματιστικά να δουλεύουν υπερωρίες Magic, YuGiOh! και Warhammer παίκτες μαζεύτηκαν στον χώρο μας.

Αύγουστος

Μαζί με το μεγάλο κύμα καύσωνα του Αυγούστου, είχαμε διπλό χτύπημα στους ματζικάδες: Νίκος Ζούκας και Λάμπρος Γεωργακόπουλος! Τα τουρνουά μας πήραν μεγάλο boost και με τη βοήθεια των κλιματιστικών χαρήκαμε Magic – αν εξαιρέσεις τα counters και mass removals..

To τρίτο σερί Incursion έγινε την πρώτη Κυριακή του μήνα, με το ανοικτό κατάστημα να “τραβάει” και τους Κομαντεράδες. 

Incursion 03 – Κυριακή 1 Αυγούστου

Οι Γιούγκις παρασύρθηκαν από τον γενικό ενθουσιασμό, γεμίζοντας τα τραπέζια μας κυρίως τις Πέμπτες. Γενικά ο Αύγουστος του 21 ήταν πολυπληθείς, πράγμα σπάνιο για τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού όπου παραλίες και καφετέρειες είναι στα καλύτερα τους.

Στα μέσα του μήνα είχαμε νέες, φρέσκιες παρουσίες στο κατάστημα. Δύο καινούργιοι Ματζικάδες και δύο Γιούγκις έκαναν την εμφάνιση τους, καθώς κι ένας παίκτης – μυστήριο που γνώριζε απόλυτα το lore του Warhammer 40,000. Μόνο το YuGiOh! όμως κατάφερε να κρατήσει το κοινό του στο τέλος. 

Λίγο πριν φύγει ο μήνας έγινε ένα τετραπλό event Warhammer 40,000 στο κατάστημα. Όσο καιρό λειτουργεί το κατάστημα δεν έχει γίνει ποτέ κάτι τέτοιο, γεγονός που δείχνει το τεράστιο ενδιαφέρον των παιδιών για το εν λόγω παιχνίδι. 

Η τελευταία εβδομάδα ανήκει στους Γιούγκις. Φάγαμε ένα καλό “ντου” από Γερμανούς παραθεριστές, οι οποίοι είχαν διάθεση για παιχνίδι. Έτσι τα τραπέζια μας γέμισαν κάρτες YuGiOh! και τα τοπικά παιδιά είχαν την ευκαιρία να παίξουν με πραγματικά δυνατά decks.

Σεπτέμβριος

Στην τριπλέτα παιχνιδιών του καταστήματος, προστέθηκε το Dungeons & Dragons. Ο όροφος μας φιλοξένησε Campaigns από δύο διαφορετικά party μάλιστα, με τον ίδιο DM, Σπύρο Κόντα. Οι υπόλοιπες μαζώξεις μας συνεχίστηκαν με τον ίδιο ενθουσιασμό.

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς κάναμε ένα φιλόδοξο πείραμα να ανοίγουμε Κυριακές απόγευμα. Λίγο αργότερα το πλάνο αυτό ναυάγησε, οπότε επιστράψαμε στο κανονικό μας ωράριο.

Όπως κάθε Σεμπτέμβρη, το Standard στο Magic the Gathering έκανε rotation. Αποχαιρετίσαμε τις εκδόσεις από Throne of Eldraine μέχρι και Core 2021, η νέα Innistrad όμως δεν έπεισε, κάνοντας το χειρότερο Φθινοπορινό Prerelease στην ιστορία του Δigital Fantasy.

O Σεπτέμβρης ήταν ο μήνας που έδωσε τον τίτλο “Γκουαρντιόλα του Πολεμόσφυρου” στον αγαπημένο μας Κουμπάρο. Μέσα από μία σειρά συμβουλών και προτάσεων για τους νεότερους παίκτες κυρίως, το κερασάκι στην τούρτα ήταν όταν μάλωσε έντονα τον Πέτρο για το στήσιμο ενός Dreadnought στο οποίο έκανε τελικά focus fire με όλο τον στρατό του αλλά και assault μη καταφέρνοντας να το σπάσει.

Το ενδιαφέρον για την νέα Innistrad; Όχι και τόσο μεγάλο, κρίνοντας από την απόφαση του Γιώργου Κίτσου να πληρωθεί σε Κόκα Κόλες αντί για boosters στο τέλος του Prerelease.

Για τα μάτια σου μόνο: το παιχνίδι Warhammer 40,000 που έκλεισε τον Σεπτέμβη, το οποίο θα μπορούσε να άνεβει άνετα στο onlyfans.

Friday 24 Sep 2021, Battle Gallery

Οκτώβριος

Ξεκινήσαμε την DF Magic League με αφορμή την έκδοση της νέας Innistrad, όμως το Magic έχανε έδαφος σε αντίθεση με το YuGiOh! και πολύ περισσότερο το Warhammer που οι φανατικοί παίκτες τους μαζεύονταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, κυριαρχόντας στον χώρο. 

Στο Incursion του μήνα, έγινε ένα επικό 2v2 με δύο περίεργες συμμαχίες: Plague Marines με Thousand Sons και Grey Knights με Dark Angels. Δύο αντίπαλοι Θεοί του Χάους συμμάχησαν, απέναντι στους τυφλά πιστούς του Αυτοκράτορα και στους λίγο πιο.. ελαστικούς πιστούς Του.

Incursion 05 – Κυριακή 3 Οκτωβρίου

Μέσα του μήνα ξεκίνησαν και οι δυνατές βροχές, ανίκανες όμως να σταματήσουν την προσέλευση του διψασμένου για παιχνίδι κόσμου. Τα τραπέζια μας γέμιζαν, με αποκορύφωμα το Σάββατο που γέμιζε και ο όροφος.

Ένα από τα μεγαλύτερα YuGiOh! τουρνουά για φέτος, με τις συμμετοχές να φτάνουν τις 10.

Παίζω και μαθαίνω (τους κανόνες του στρατού μου)

"Τι δεν καταλαβαίνεις ρε ψηλέ; Πως πάω σούπερ μάρκετ και ψωνίζω; Κανένα συναίσθημα που βγήκα πρώτος, έχει καταντήσει ρουτίνα.."

Το 2020 τέτοιο καιρό έγινε το πρώτο παιχνίδι Warhammer 40,000 της χρονιάς στο κατάστημα. Αυτή τη χρονιά έχω χάσει το μέτρημα και με πρωτοβουλία του Πανδόσπυρου ξεκινήσαμε Crusade. Είναι ένα Narrative Campaign που θα εξελίσεται κάθε εβδομάδα και δήλωσαν συμμετοχή 12 παίκτες!

Στο 16ο επισόδειο του “The Vlog” παρουσίαζουμε το στήσιμο του Campaign, ενώ μέχρι το τέλος του μήνα είχαν ξεκινήσει και τα παιχνίδια.

Νοέμβριος

Φτάσαμε στον Νοέμβριο και στον Ασθενή Μηδέν, με τον Covid να χτυπάει και την δική μας πόρτα. Είχαμε κρούσμα δικού μας ανθρώπου με υποψία πως ήταν θετικός στην παραμονή του στο κατάστημα, έτσι κλείσαμε προληπτικά για πέντε μέρες μέχρι να εξεταστούμε όλοι και να δούμε ότι είμαστε αρνητικοί. 

Πλέον για την είσοδο στον χώρο μας απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή PCR test 24 ωρών, σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν τον Νοέμβριο. Μάσκες, αποστάσεις, πλύσιμο χεριών, αντισηπτικό και όλες οι υπόλοιπες οδηγίες παραμένουν.

Λίγο πριν το Prerelease της επόμενης Innistrad (αλήθεια, κανείς δεν κατάλαβε την προηγούμενη) ανακοινώσαμε και την αναβολή της Magic League. Το ενδιαφέρον για το Magic έχει πέσει κατακόρυφα και είναι απόλυτα δικαιολογημένο. Ίσως μετά από σχεδόν 30 χρόνια, ο βασιλιάς να έπεσε απ’ τον θρόνο του..

Φτάσαμε στο Prerelease της Midnight Hunt και εκεί που έλεγες στην προηγούμενη έκδοση ότι δεν μπορεί να πάει χειρότερα, πήγε! Πραγματικά δεν θυμάμαι λιγότερο ενδιαφέρον για έκδοση ποτέ. Στον αντίποδα, το Campaign του Warahmmer μάζευε κόσμο, με πολλά παιχνίδια ανά εβδομάδα, αλλά και το YuGiOh! έδινε τον δικό του πόνο.

Μετά το deckbuilding, αντίπαλοι στον ίδιο τραπέζι.

Ο Άλεξ διασκεδάζει με την ατυχία του Πέτρου!

To Σάββατο είχαμε και τουρνουά YuGiOh! με 6 συμμετοχές.

Προς το τέλος του μήνα έλαβε τέλος και το πείραμα “Ανοικτή Κυριακή” κι έτσι επιστρέψαμε στο σύνηθες μας ωράριο. Κάπου εκεί απολαύσαμε κι ένα χορταστικό Battle Report για το Campaign μας, ανάμεσα στους πειρατές του γαλαξία και στα πιο σέξι κορίτσια – τολμώ να πω – του σύμπαντος.

IG vs DE, Battle Gallery 211125

Στο τέλος του μήνα ο Covid ξαναχτύπησε, αυτή τη φορά τα Γυμνάσιο-Λυκειό-παιδα. Τα παιχνίδια του Warhammer πήραν παράταση, καθώς τα παιδιά αυτά παίζουν σχεδόν αποκλειστικά το παιχνίδι αυτό.

Στην υγεία μας!

Α! Επάνω στην ώρα φίλε!

Δεκέμβριος

To Crusade σχεδόν μονοπωλεί στο κατάστημα. Από τους 12 συμμετέχοντες, οι μισοί παίζουν φανατικά, και οι υπόλοιποι σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση. Η καραντίνα των περισσότερων παιδιών συνεχίζεται, έτσι η αγωνιστική δράση είναι αρκετά περιορισμένη τις πρώτες μέρες του Δεκέμβρη. 

Μετά τα μέσα του μήνα, επέστρεψαν τα παιδιά και τα τραπέζια μας γέμισαν και πάλι. Είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε τον Παναγιώτη, φίλο από τα παλιά, που έπαιξε δύο παιχνίδια με τους άψογα βαμμένους Necrons του. Δεν έλειψαν ματζικάδες, γιούγκις και ντιεντάδες από τις μαζώξεις μας. 

Προσπαθώντας να αλλάξει το γούρι του, ο Άλεξ κάθεται στην ψηλή καρέκλα. Στο βάθος το D&D Party συνεχίζει τις περιπέτειες του.

Γιάννης² και Λεωνίδας παρακολουθούν το παιχνίδι Κουμπάρου - Γώγου, που θα μείνει στην ιστορία για τα αποτυχημένα charges του Κουμπάρου. Deja vu?

To Σάββατο είχαμε μάζωξη YuGiOh! επίσης, μετά από πολύ καιρό. 

Η χρονιά έκλεισε με δύο events του Warhammer, αλλά και μία υπόσχεση για το μέλλον. 

Το πρώτο ήταν “Η μάχη του κέντρου” χορηγούμενη από το Τύρναμποϊ. Θα μάθεις πολλά περισσότερα στο Battle Report αλλά και στο πιο πρόσφατο Vlog.

Το δεύτερο ήταν η λήξη του Crusade, στο οποίο επικράτησαν οι Plague Marines “Brothers of the Pox” του Γώγου. Το τελευταίο παιχνίδι ήταν απέναντι στους Thousand Sons μου, από το οποίο χρωστάω το Report. Υπομονή, έρχεται, μαζί με αφιέρωμα σε όλο το Campaign!

Ο Γώγος θα κερδίσει τον Γληγόρη στο τελευταίο παιχνίδι του Crusade, και θα είναι ο νικητής του campaign που κράτησε πάνω από τρεις μήνες!

Όσον αφορά την υπόσχεση; Υπάρχει έντονη δραστηριότητα και πολύ ενδιαφέρον για το παιχνίδι με κάρτες Flesh & Blood. Αρκετοί φίλοι ασχολούνται ήδη, ενώ έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να κάνουμε Sanctioned events. Τον Φεβρουάριο του 2021 θα υποδεχτούμε τη νέα έκδοση, δυναμικά!

Το "let's fight" σε όλο του το μεγαλείο.

Οι τέσσερις πρώτοι F&B players του Δigital Fantasy σε μίας ιστορικής σημασίας φωτογραφία που θα δείχνουν αργότερα στους νεότερους παίκτες.

Αυτή ήταν και η 12η χρονιά λειτουργίας του καταστήματος. Μία ακόμη δύσκολη χρονιά, για όλον τον κόσμο και όλους τους επαγγελματικούς κλάδους. Είμαι ευγνώμων, καθώς το κατάστημα άντεξε χάρη στη δική σας αγάπη και υποστήριξη. Σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις, είναι υπέροχο να έχεις γύρω σου ρομαντικούς και ενθουσιώδεις ανθρώπους. 

Μην ξεχνάμε ότι διανύουμε μία πανδημία. Όσο κι αν μας προβληματίζουν τα οικονομικά και κοινωνικά δρώμενα, υπάρχει κόσμος εκεί έξω που υποφέρει από τον ιό. Εμείς είμαστε τυχεροί, είμαστε όλοι εδώ.

Σας ευχαριστώ πολύ γι’ ακόμη μια χρονιά που περάσαμε μαζί! Η ευχή για το 2022 δεν είναι άλλη, απ’ το να τελειώσουμε επιτέλους με τον Covid.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για μια προσαρμοσμένη εμπειρία περιήγησης. Δίνουμε προτεραιότητα στο απόρρητο σας και χρησιμοποιούμε μόνο τα απαραίτητα cookies.

0